Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Ahogy a hétköznapokra, úgy a hétvégékre sem egyszerű kitalálni, hogy mit főzzünk, pontosabban azt, hogy mi legyen az ebéd. Ilyen esetekben jönnek jól az ilyen, vagy ehhez hasonló menüajánlók, hiszen ha valami oknál fogva egyik sem nyeri el a tetszést, iránymutatásnak, gondolatébresztőnek még jó lehet.
Szinte már hallani a csengőszót. Nem sok idő maradt hátra ugyanis a nyárból és jövő hét pénteken elkezdődik az újabb tanév, ismét ellepik a buszokat és a villamosokat reggelente a gyerekek, a szülőknek pedig indul az újabb őrült hajsza. Hoztunk ezért néhány receptet, hogy a nyár utolsó hétvégéjén ne az ebédmenün kelljen agyalni!
Ez a hétvége más, mint a többi, hiszen most ünnepeljük Magyarország születésnapját. Igaz, idén sem ajándékoz meg minket egy plusz hosszú hétvégével Szent István, ám ennek ellenére sem múlhat el finom falatok nélkül a magyar államalapítás ünnepe. Következő válogatásunkat ezért nem csoda, hogy leginkább a magyaros ételek ihlették. Válogassatok kedvetekre!
Videó
Ezzel a könnyű cukkinis-csirkemelles raguval garantáltan jól lakathatod az egész családot. Azon túl, hogy ízletes fogás, a pénztárcát sem terheli meg nagyon, na meg nem kell órákat ácsorogni a tűzhely mellett, ha esetleg úgy döntesz, hogy elkészíted. Akár köret nélkül is fogyaszthatod, ám rizs, barna rizs vagy quinoa is jól illik hozzá.
Már indítjuk is a napot egy szuper dupla menüsoros receptajálóval, amivel lazán nekifuthatsz a hétvégének (is), ha éppen gőzöd sincs, hogy mi legyen az ebéd. Van itt leves, főétel és desszert is, az összeállításánál pedig fontos szerepet játszottak az alapanyagok szezonalitása is. Így pedig gond nélkül lefedheted főzés szempontjából a szombatot és a vasárnapot is, szóval gyere, és főzzünk együtt!
A hétvégi menüt már most érdemes kitalálni, hogy könnyebb legyen a bevásárlás is. Az ötleteléshez hoztunk most egy kis segítséget!
Augusztus első hétvégéjén két kérdés jár a fejünkben. Az egyik, hogy mégis mikor szaladhatott el a nyár kétharmada egy szempillantás alatt, a másik pedig az, hogy mit kéne főznünk az elkövetkezendő két napban, ami egy kiadós vasárnapi ebédként is megállja a helyét. Utóbbira már tudjuk a választ, szóval ne agyaljatok tovább, hozzuk a lehető legjobb recepteket.
Nyáron érdemes az olyan ételek felé nyitni, melyek elkészítése közben nem fűtöd tovább a házat a sütővel vagy a tűzhellyel. Ventilátor vagy klíma ide vagy oda, a szervezeted sem lesz boldog a nehéz és zsíros kajáktól a nyári kánikula kellős közepén. Hogy mi a megoldás? Már mutatjuk is a választ receptek formájában!
A korábbaiknál hűvösebb, de még így is meleg időt jósolnak hétvégére, ám előfordulhat, hogy egyes helyeken esni fog. Ilyen idő mellett könnyen lehet, hogy meghiúsul a bográcsozás és a négy fal közé szorulunk, de így se mondjunk le a finom falatokról!
A cukkini és a csirkemell remek párosítás, főzhetünk belőle ragut, rétegezhetjük, kínálhatjuk tésztával, rizzsel vagy készíthetünk belőle salátát. Íme 11 szuper recept, ha mindkét alapanyagból van otthon.
Kitört a kánikula, a hőmérő higanyszála most tartósan 30 fok fölött ragad. Ezért azon túl, hogy ilyenkor kiemelten fontos a test megfelelő hidratálása, a főétkezések során sem árt, ha a könnyebb, gyomorkímélő ételeket részesítjük előnyben. Készítsétek el az alábbi dupla menüsor valamelyikét, hogy ti is könnyebben vészeljétek át a tikkasztó meleget.
Hiába a forróság, ha vendégeket vársz ebédre, vacsorára, főzni kell. Hogy ne tölts sok időt a konyhában, egyszerű, de finom, laktató csirkés fogásokat ajánlunk.
Nyáron, amikor a meleg és napsütés uralkodik, sokan kedvelik a könnyű és frissítő ételeket, amelyek energiát adnak, ugyanakkor könnyen emészthetőek. A következőkben bemutatunk néhány ínycsiklandó nyári receptet, amelyek ideálisak lehetnek egy könnyű ebéd elkészítéséhez, de válogatásunkban azokra is gondolunk, akik ilyenkor sem tudnak nemet mondani a nehezebb fogásokra, legyen az valamilyen natúr sült vagy panírozott fogás.
Minden héten több alkalommal is ellátogatunk az Árfigyelő honlapjára, hogy az ott található hozzávalók alapján ajánljuk egy finom ebédet. A recept kiválasztásánál olyan szempontok vezéreltek, mint a kedvező ár, az egyszerűség, és az, hogy akár másnapra is bőven maradjon belőle. A mai ajánlatunk: sertéspörkölt nokedlivel.
Ha péntek, akkor nem indulhat a nap a már jól megszokott hétvégéi ebédválogatás nélkül. Kánikula ide vagy oda, a melegben is ennünk kell, csupán csak annyi változik, hogy igyekszünk kímélőbb, könnyebb recepteket ajánlani akár vasárnapi ebéd gyanánt is. Válogassatok kedvetekre!
Kávézaccot soha ne önts ki! A virágföldre simítva táplálja a növényeket, az eldugult lefolyót pedig ismét "átjárhatóvá" varázsolja!
Beküldő: Pappné Zsuzsa