Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Amikor a hazai Bocuse d’Or döntőjébe olyan éttermekből érkeznek a versenytársak, mint a Caviar & Bull Budapest, az Alabárdos vagy a Michelin-csillagos Costes és Babel, akkor nem sokan fogadnának nagy pénzben egy vidéki wellness hotel séfjére. Már csak ezért sem túlzás szenzációsnak nevezni Kelemen Roland szereplését.
Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d'Or döntőjén. Ugyanitt került megrendezésre a Sirha Budapest Desszert Verseny, ahol Vaszilovics Ádám (Hunguest Hotel Pelion) és Szőke Adrienn (Hunguest Hotel Helios) cukrászaink szintén ezüstérmet szereztek.
Hat magyar szakács versenyzett a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon a Bocuse d'Or magyar döntőjében. A győztes Veres István lett, ő képviseli majd Magyarországot Tallinban, az európai döntőben.
Hivatalosan is megkezdődött a Bocuse d’Or versenyszezon, hiszen október 23-án lezajlott a nagyszabású nemzetközi megmérettetés hazai selejtezője. Így már biztosan lehet tudni, kik versenyeznek a magyar döntőn 2020 februárjában.
Hatalmas izgalmak közepette hiredettek eredmény a világ legrangosabb szakácsverenyén, a Bocuse d'Or-on, Lyonban, ahol Magyaroszágot Pohner Ádám séf és csapata képviselte. A küzdelem totális skandináv győzelemmel zárult: az arany szobrocskát Dánia, az ezüstöt Svédország, a bronzot Norvégia vitte haza. A magyar csapat rendkívül koncentrált versenyzéssel a 12. helyen végzett.
Videó
Új generáció. Így lehetne leginkább jellemezni a Bocuse d'Or idei döntőjének magyar résztvevőit. Pohner Ádám séf és csapata, január végén képviseli hazánkat a lyoni döntőn. Velük beszélgettünk.
Bizakodva várja a magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny idén Torinóban megrendezett európai döntőjének mai eredményhirdetését az első, hétfői versenynap után.
Széll Tamás júniusban először vesz részt zsűritagként Bocuse d’Or válogatón, miközben első saját fine dining éttermét is megnyitja.
MTI
Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban.
Folytatódik a TV Paprika Bocuse d’Or sorozata, amely a 2016-os világraszóló európai győzelemtől a 2017-es lyoni döntőig tartó szakaszt mutatja be. Eddig soha nem látott szakmai titkok derülnek ki Széll Tamásék felkészüléséről, és láthatóak lesznek a legizgalmasabb lyoni pillanatok.
Az Egyesült Államok csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or döntőjét szerda este a franciaországi Lyonban, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Izland lett. Megmutatjuk az aranyat érő kreációt!
Az idén 30 éves nemzetközi szakácsolimpia, a Bocuse d'Or 2017-es lyoni döntőjét az Amerikai Egyesült Államok csapata nyerte, az ezüstöt Norvégia hozta el, a harmadik helyezett Izland csapata lett. A zsűri Széll Tamáséknak ítélte a legszebb húsos tál különdíját, de a legjobb plakát díját is a magyar team hozta el.
Többé nem titok: ezek az ételek készülnek ma el a lyoni világdöntőn a magyar csapat kezei alatt. Széll Tamásék 9:50-kor rajtoltak.
Chrenkó Viki
Jókuti András lesz a lyoni Bocuse d'Or első számú házigazdája.
A Bocuse d'Or európai döntőjét megnyerő Széll Tamás párjával, Szulló Szabinával együtt otthagyja a Michelin-csillagos Onyx éttermet - írja a 444.hu.