Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bugylibicskás betyárbatyu

45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertéstarját 8 szeletre vágom, kissé kiklopfolom, széleit pár helyen bevagdosom, borona tárcsán forró olajban átsütöm, sózom és borsozom, majd sörben átpárolom.

A hagymát közepes kockára felvágom, és megpirítom a visszamaradt olajon, a gombafejeket a parázson megsütöm.

Megfelelő nagyságú alufólia darabokat tépek, amiket megkenek olajjal, ráhelyezem a sonkaszeleteket, a tarját, a megpirított hagymát, végül a gombafejet. Az alufóliákat becsomagolom úgy, hogy batyuformája legyen, és 10 percre visszahelyezem a parázsba.

Parázson, alufóliában sült rozmaringos burgonyával tálalom (olajjal megkent fóliába teszem a hosszában kettévágott, besózott burgonyát, mindenkinek külön csomagba, 2-3 darabot, mellé helyezek egy szál friss rozmaringot, így becsomagolva mehet a parázsba).

Megjegyzés

Kirándulások, kerti partik kellemes, laktató étele, előtte nyugodtan bedobhatunk egy kellemes páleszt, sütés és evés közben, egy-egy kellemes fröccs vagy hűvös sör dukál mellé.

Természetesen otthon, a konyhai tűzhelyen is elkészíthető, ilyenkor serpenyőt használunk, a csomagokat pedig 170-180 fokosra előmelegített sütőben sütjük meg. Jó étvágyat hozzá, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek