Előkészítés: A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lerázzuk róla a vizet. A fügéket megmossuk, félbevágjuk.
Elkészítés: A fügéket kb. 15 percig gőzön pároljuk. Levesszük a tűzről és félretesszük, hagyjuk kihűlni. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megpároljuk. Hagyjuk kihűlni. Összekeverjük egy tálban az olajat, az ecetet, a kaprot és a borsszemeket. A salátaleveleket egy nagy tálon elrendezzük, a halszeleteket ráhelyezzük. Meglocsoljuk az elkészített mártással. Körberakjuk a fügékkel, és karikára vágott citrommal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre