Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsos tengerihal-saláta

MME MME
1 4.3/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kg fagyasztott, szeletelt fehér húsú tengeri hal
  • 1 fej saláta
  • 12 db füge
  • 1 dl szűz olívaolaj+3 evőkanál a sütéshez
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál vágott kapor
  • 1 evőkanál egész bors (rózsaszínű, fekete, zöld)
  • A díszítéshez:
  • 1 citrom

Elkészítés

Előkészítés: A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lerázzuk róla a vizet. A fügéket megmossuk, félbevágjuk.
Elkészítés: A fügéket kb. 15 percig gőzön pároljuk. Levesszük a tűzről és félretesszük, hagyjuk kihűlni. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megpároljuk. Hagyjuk kihűlni. Összekeverjük egy tálban az olajat, az ecetet, a kaprot és a borsszemeket. A salátaleveleket egy nagy tálon elrendezzük, a halszeleteket ráhelyezzük. Meglocsoljuk az elkészített mártással. Körberakjuk a fügékkel, és karikára vágott citrommal díszítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 240 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek