Bolero szelet

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • porcukor
  • tojás
  • tej
  • olaj
  • liszt
  • sütőpor
  • tejföl
  • vaníliás cukor
  • víz
  • vaníliás pudingpor
  • porcukor
  • italpor
  • porcukor
  • tejföl

Elkészítés

  1. A tésztához a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd adagonként elkeverve a sütőporral vegyített lisztet. Végül óvatos mozdulatokkal belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  2. A masszát magas falú tepsibe vagy tortaformában simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kivesszük és kihűtjük.
  3. A krémhez a tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a kihűlt tésztára kenjük.
  4. A mázhoz a vízben felfőzzük a vaníliás pudingot a porcukorral, és langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az italport. A tejfölös krém tetejére öntjük, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss