Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertésszelet II.

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sertéskarajt kisujjnyi szeletekre vágom, széleit 4-5 helyen kissé bevágom, hogy sütéskor ne ugorjon össze, sózom, borsozom és lisztbe forgatom. A szalonnát felkockázom, a hagymát félbe, majd vékonyan félfőre vágom, a paprikát karikázom, a paradicsomot kockára vágom, a gombát méretétől függően szeletelem vagy darabolom.

Egy mélyebb teflon serpenyőben felhevítem a zsírt, majd hirtelen átsütöm benne a lisztes karajszeleteket, amikor szint kap, kiszedem egy tányérra. A zsiradékban kiolvasztom a felkockázott szalonnát, amikor már pirul, mehet bele a hagyma, gyengén sózom, és lassú tűzön aranybarnára párolom. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, sózom, borsozom ízlés szerint teszek bele a csípős piros aranyból is, összefőzöm.

Beleteszem a karajszeleteket, meghintem pirospaprikával, beleadom a paradicsompürét és felöntöm a borral, ha szükséges, adok hozzá húslevet is (ez lehet leves kockából készítve is). A húst majdnem teljesen puhára párolom, ekkor hozzáadom az összevágott gombát, addig főzöm takaréklángon, míg minden megpuhul. Közben csomómentesre összedolgozom a tejfölt, a tejszínt némi liszttel, ezzel sűrítem a szaftot.

Frissen főzött vajas galuskával tálalom, kevés vágott petrezselyemzölddel díszítem, tejfölt is kínálok mellé.

Megjegyzés

A legfinomabb vegyes erdei gombából, nálunk a piacon (ellenőrizve természetesen) mindig kapható, de aki nem tud ilyet beszerezni, csiperkéből is bátran elkészítheti. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss