Elkészítés: Először a 3 tojás fehérjét keményre felverem. Egy másik keverőtálban a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, közben felváltva, folyamatosan adom hozzá a sütőporos lisztet és a tejet. Az olvasztott vajat is hozzákeverem. A tojássárgás tésztához hozzáadom óvatosan a tojáshabot, és szép lassan összekeverem őket. Sűrű palacsintatésztát kapok.
A palacsintasütőt felforrósítom, és a közepére kisebb adag palacsintatésztát merek egy merőkanál segítségével, mely kör alakú formát vesz fel. Aranybarnára kisütöm őket, és gyümölccsel, karamellel, esetleg juharsziruppal felszolgálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre