Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk a cukorral,majd beleszórjuk az élesztőt hagyjuk,hogy felfusson.
Én most dagasztó géppel készítettem a dagasztó tálba szitáltam a lisztet elkevertem benne a sót,bele ütöttem a két tojást. Hozzá öntöttem az élesztős tejet és a langyosra melegített vajat,és a vaníliás cukrot. Ha össze áll a tészta akkor ellenőrzőm milyen lett a tészta állaga ha megfelel akkor kiveszem a dagasztó tálból és lisztezett deszkán átgyúrom.
Egy tálba teszem a tetejét meghintem liszttel és konyharuhával letakarom kb egy órát kelesztem. Majd kiborítom a lisztezett gyúró deszkára 1 cm vastagra kinyújtom és egy 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom. A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom a közepét. Konyharuhával letakarom 15 percig újra kelesztem.
Ha az olaj felmelegedett kellő hőmérsékletre akkor kisütjük a fánkokat, és kiszúrt közepét is. Papírtörlőre kiszedjük. A sütésnél arra vigyázzunk,hogy az olaj ne legyen túl forró mert akkor hirtelen sül a fánk és a közepe nyers marad.
Egy mély edényt félig megtöltünk vízzel feltesszük a tűzre majd belerakunk egy olyan tálat amíg nem ér bele a vízbe beletördeljük az ét csokit,belerakjuk a vajat és az olajat. Vízgőzfelet megolvasztjuk a csokit és egyenként bele mártjuk a fánkokat a tetejüket megszórjuk színes torta darával.