Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai fánk

70 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • tésztához:
  • 500 g liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 120 g vaj vagy margarin
  • 2 marék cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2,5 dl tej
  • a bevonathoz:
  • 100 g ét csoki
  • 50 vaj
  • 1 kávéskanál olaj
  • színes tortadara

Elkészítés

  1. Elkészítés A tejet meglangyosítjuk a cukorral,majd beleszórjuk az élesztőt hagyjuk,hogy felfusson. Én most dagasztó géppel készítettem a dagasztó tálba szitáltam a lisztet elkevertem benne a sót,bele ütöttem a két tojást. Hozzá öntöttem az élesztős tejet és a langyosra melegített vajat,és a vaníliás cukrot. Ha össze áll a tészta akkor ellenőrzőm milyen lett a tészta állaga ha megfelel akkor kiveszem a dagasztó tálból és lisztezett deszkán átgyúrom. Egy tálba teszem a tetejét meghintem liszttel és konyharuhával letakarom kb egy órát kelesztem. Majd kiborítom a lisztezett gyúró deszkára 1 cm vastagra kinyújtom és egy 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom. A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom a közepét. Konyharuhával letakarom 15 percig újra kelesztem. Ha az olaj felmelegedett kellő hőmérsékletre akkor kisütjük a fánkokat, és kiszúrt közepét is. Papírtörlőre kiszedjük. A sütésnél arra vigyázzunk,hogy az olaj ne legyen túl forró mert akkor hirtelen sül a fánk és a közepe nyers marad. Egy mély edényt félig megtöltünk vízzel feltesszük a tűzre majd belerakunk egy olyan tálat amíg nem ér bele a vízbe beletördeljük az ét csokit,belerakjuk a vajat és az olajat. Vízgőzfelet megolvasztjuk a csokit és egyenként bele mártjuk a fánkokat a tetejüket megszórjuk színes torta darával.

Megjegyzés

Ebből a tésztából, még sima fánk is készült a kislányom kérdésére, isteni finom! - Szélesné Makó Karolina

Ezek is érdekelhetnek

Friss