Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legjobb szépítő maszkok a konyhából gyorsan, egyszerűen

default user icon
MME
Az egyes bőrtípusok eltérő igényeit tartják szem előtt ezek az arcmaszkok, amelyek könnyen elkészíthetőek, a hatásuk viszont annál látványosabb.
Száraz bőrre: tápláló méz

A bőrtípus jellemzője: Nehezen köti meg a nedvességet, gyakran viszket, húzódik.

Gyógyír: A méz segít kiegyenlíteni a bőr felszínét, táplálja és bársonyossá teszi a bőrt.

Hozzávalók: 3 teáskanál méz, 1 evőkanál túró, 1 teáskanál friss citromlé

Így készítsük el: A mézet vízgőz felett melegítsük meg, és keverjük simára a túróval. Adjuk hozzá a citromlevet, kenjük fel, majd 15-20 perc után langyos vízzel mossuk le.

Zsíros bőrre: tisztító szőlő

A bőrtípus jellemzője: Fénylő, tág pórusú, pattanásra, mitesszerre hajlamos, gyulladt.

Gyógyír: A szőlő eltávolítja a felesleges faggyút, és összehúzza a pórusokat.

Hozzávalók: 15-20 szem szőlő, 1 evőkanál zabpehely.

Így készítsük el: A gyümölcsszemeket mozsárban zúzzuk össze, közben apránként adjuk hozzá a zabpelyhet. Az így készült pépet vigyük fel az arcunkra, a szem és a száj környékét kihagyva. Hagyjuk hatni 15 percig, majd langyos vízzel mossuk le, és hidratáljuk a bőrünket.

Érzékeny bőrre: gyengéd kamilla

A bőrtípus jellemzője: Könnyen kibillen az egyensúlyából, védekezőrétege nem funkcionál megfelelően. Hajlamos a kipirosodásra és az irritációra.

Gyógyír: A kamilla nyugtat, segíti a sebgyógyulást, és gyengéden tisztít.

Hozzávalók: 1 marék kamillavirágzat, 70 ml tej, ½ teáskanál méz, 1 evőkanál korpa

Így készítsük el: A tejet langyosítsuk meg, adjuk hozzá a kamillát, majd húzzuk le a tűzről. Lefedve hagyjuk ázni 20 percig, aztán újra melegítsük fel, és keverjük hozzá a többi alapanyagot. A maszkot vigyük fel az arcunkra, a problémásabb területekre vastagabb rétegben. 10 perc elteltével langyos vízzel, kíméletesen mossuk le.

Normál bőrre: éltető uborka

A bőrtípus jellemzője: Problémamentes, egységes színű és textúrájú, nem igényel extra ápolást.

Szépítő: Az uborka felfrissíti a bőrt, és pótolja annak hiányzó nedvességét. Nyugtat, fiatalít, felölti az apró ráncokat.

Hozzávalók: ½ db kígyóuborka, 2 evőkanál natúr joghurt

Így készítsük el: A meghámozott uborkát pürésítsük, majd keverjük a joghurthoz. Az ecsettel felvitt maszkot oszlassuk el, és 10 perc után mossuk le.

Vegyes bőrre: friss író

A bőrtípus jellemzője: A T vonal (homlok, orr, áll) zsírosabb, míg az orcák akár szárazak, hámlók is lehetnek.

Gyógyír: Az író és a sárgarépalé együttes erővel pótolja a hiányzó nedvességet, és kiegyensúlyozza a bőrszerkezet működését.

Hozzávalók: 1 teáskanál sárgarépalé, 2 evőkanál író

Így készítsük el: Keverjük össze a hozzávalókat egy tálkában, majd vigyük fel az arcunkra egy tiszta kozmetikai ecsettel. Negyedórán át hagyjuk fent, aztán dörzsölés nélkül öblítsük le vízzel.

Mire figyelj?

Friss összetevők: A hatásos otthoni szépségápolás kulcsa a vegyszermentes, jól megtisztított, egészséges zöldségek és gyümölcsök használata.

Allergia: Ha a szervezetünk bizonyos gyümölcsökre allergiás reakcióval válaszol, jobb, ha az adott zöldséget vagy gyümölcsöt tartalmazó maszkokat is mellőzzük.

Alapos tisztítás: A házilag készített maszkokat maradéktalanul el kell távolítani a bőrről! Ha ezt a folyamatot egy rövid masszázzsal is összekötnénk, használjunk nagyon puha arcra való szivacsot, esetleg kis kefét. A napi tápláló krémezésről se feledkezzünk meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss