A sonkát és a csirkehús felét kockázzuk fel, a maradékot pedig vágjuk vékony szeletekre. A rizst főzzük meg.
Az ananászkonzervet szűrjük le, a levét fogjuk fel, az ananászt pedig vágjuk apró darabokra. 125 ml ananászlevet főzzünk fel, majd keverjük a rizshez.
A póréhagymát tisztítsuk meg és karikázzuk fel, a paradicsomokat vágjuk nyolc szeletre. A mélyhűtött zöldborsót olvasszuk ki, és ízlés szerint fűszerezve pároljuk meg. A salátát alaposan mossuk le és tépkedjük apró darabokra.
A tejfölt keverjük habosra a curryvel, a sóval, az őrölt fekete borssal, a cukorral és a maradék ananászlével.
Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat a salátával és az öntettel. Péksüteménnyel, a hússzeletekkel és ananásszal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre