Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaníliás darázsfészek

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 1 ek kristálycukor
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 6 dkg zsír
  • 2 dl tej
  • kevés vaníliakivonat
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • A tetejére:
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg kristálycukor
  • kevés vanília

Elkészítés

    1. Az élesztőt 0,5 dl tejben 1 ek cukorral  felfuttatjuk, beletesszük a sót, a porcukrot, aztán egy fakanál segítségével, a tészta többi hozzávalójával jól összedolgozzuk, hogytömörebb kelt tésztát kapjunk.
    2. Fél órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
    3. A vajat a vaníliás-fahéjas porcukorral elkeverjük, és a kinyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük, és 4 cm-es darabokra vágjuk.
    4. Felállítva kikent tepsibe rakjuk 3 cm-es távolságra egymástól. Ezután ismét kelni hagyjuk, amíg összeérnek, majd 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
    5. Amikora tészta teteje már sárgulni kezd (kb. 15-20 perc múlva), a cukros, vaníliás tejjel megöntözzük, és készre sütjük. 

    Diós csiga (darázsfészek) 

    Narancsos-diós csiga 

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin