hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-diós csiga

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg kelt tésztához való liszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • csipetnyi só
  • 6 dkg vaj
  • késhegynyi kurkuma, hogy sárga legyen a tészta
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2-3 evőkanálnyi narancsdzsem
  • A tetejére:
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl langyos tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta száraz hozzávalóit egy kelesztő tálba tesszük, elkeverjük, majd a tejjel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Meleg helyen 45-60 percig kelesztjük.

Közben a vajat a kristálycukorral és a narancsdzsemmel kikeverjük, hogy kenhető legyen. Egy hagyományos lemez tepsit kikenünk.

Amikor a tészta megkelt, félujjnyira kinyújtjuk, rákenjük az ízesített vajat, és megszórjuk a darált dióval. Feltekerjük, és 15 db egyforma karikára vágjuk, melyeket fektetve a tepsire helyezünk. Az evőkanálnyi kristálycukrot kevés vízzel összekeverjük, és a tészták tetejét ezzel a vizes cukorral megkenjük.

Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor kezd pirosodni a teteje, meglocsoljuk a vaníliás cukorral elkevert langyos tejjel, s még kb. 5 percig a sütőben tartjuk.

Megjegyzés

A receptet és a fotót T. - t.vica

Ezek is érdekelhetnek

Friss