Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb spárgakrémleves

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A spárgakrémleves elkészítéséhez a spárgát megtisztítjuk, a csúcsokat levágjuk és félretesszük, a többi részét vékony karikákra szeleteljük.
  2. A burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk.
  3. A hagymát az olívaolajon és a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a spárgát. 5 percig dinszteljük együtt, majd hozzáöntjük a fehérbort, és hagyjuk, hogy elfőjjön a lé.
  4. Ezután beleöntjük a vizet vagy a zöldségalaplevet, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt is, és további 10 percig főzzük. Az elkészült spárgakrémlevest ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Botmixerrel krémesítjük.
  5. A spárgafejeket sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Tálaláskor a levesbe tesszük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A LAKTÓZMENTES SPÁRGAKRÉMLEVES

Megjegyzés

A spárgakrémlevest természetesen "sima" vajjal és tejszínnel is elkészíthetjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek