A spárgakrémleves elkészítéséhez a spárgát megtisztítjuk, a csúcsokat levágjuk és félretesszük, a többi részét vékony karikákra szeleteljük.
A burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk.
A hagymát az olívaolajon és a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a spárgát. 5 percig dinszteljük együtt, majd hozzáöntjük a fehérbort, és hagyjuk, hogy elfőjjön a lé.
Ezután beleöntjük a vizet vagy a zöldségalaplevet, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt is, és további 10 percig főzzük. Az elkészült spárgakrémlevest ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Botmixerrel krémesítjük.
A spárgafejeket sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Tálaláskor a levesbe tesszük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A LAKTÓZMENTES SPÁRGAKRÉMLEVES