Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb spárgakrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg spárga
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 2,5 dl laktózmentes tejszín
  • 3 dkg laktózmentes vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 l víz vagy alaplé
  • bors

Elkészítés

    1. A spárgát megtisztítjuk a csúcsát levágjuk és félretesszük, a többi részét vékony karikákra szeleteljük. A burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a hagymát pedig apróra vágjuk.
    2. A hagymát az olívaolajon és a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a spárgát. 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a bort, és hagyjuk, hogy elfőjjön. Ezután beleöntjük a vizet vagy az alaplevet, és kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és további 10 perig főzzük. Sózzuk és borsozzuk.
    3. A spárgafejeket sós vízben 5 perc alatt megfőzzük.
    4. Miután megfőttek a zöldségek, botmixerrel krémesítjük a levest. Tálaláskor a spárgafejekkel díszítjük.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin