Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíthetsz isteni vaníliafagyit otthon - gép nélkül, egyszerűen!

default user icon
MME
Finom fagylaltot készíteni nem ördöngösség. Most lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan lesz tökéletes az otthon elkészített fagyi, gép nélkül.
Hozzávalók (6 személyre):

1 db vaníliarúd
3 dl teljes tej
3 dl habtejszín
10 dkg kristálycukor
4 db tojássárgája

ELkészítése:

1. Hosszában hasítsuk fel a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magjait. A kikapart magokat tegyük egy lábasba, majd keverjük össze a tejjel és a tejszínnel. Tegyük bele a vaníliarudat is.

2. Forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről, és zárjuk el a lángot. Hagyjuk kihűlni a keveréket.

3. Egy nagyobb tálban keverjük habosra a tojássárgájákat a cukorral. Tegyük vissza a vaníliás-tejes keveréket a tűzre, és forraljuk fel. Apránként, folyamatos kevergetés közben csorgassuk a forró tejszínes tejet a tojássárgájákra, és addig keverjük, míg egynemű lesz.

4. Engedünk egy nagyobb tálba jéghideg vizet, és tegyünk bele egy kisebb tálat, úgy, hogy ne süllyedjen bele a vízbe.

5. Tegyük vissza a vaníliasodót a tűzhelyre, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés közben főzzük sűrűre kb. 10 perc alatt.

6. Húzzuk le a tűzről a lábast, és csorgassuk a tartalmát a jeges vízbe helyezett kis tálba. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kanalazzuk egy lapos, szögletes formába, és tegyük be a fagyasztóba 3-4 órára. Kb. 30 percenként keverjük át a masszát, hogy a kész fagylalt minél krémesebb és levegősebb legyen.

Fagylaltos kanállal formázzunk belőle gombócokat, és tálkákba szedve kínáljuk.
Elkészítési idő: 50 perc + fagyasztás

Még több jeges finomság, FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK,  PARFÉK ÉS SORBETEK  az Édes Élet desszertMagazin legújabb számában!
Keresd az újságárusoknál! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss