Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: kelt tészta

Receptek

Cikkek

Érdekességek

Ádám konyhája: így készül a világ legfinomabb káposztás pogácsája

A szezonális alapanyagoknál nincs jobb: finomak, olcsók és könnyen hozzáférhetőek, így érdemes kihasználni egy-egy zöldség és gyümölcs beérési idejét. Németh Ádám, a Konyhafőnök negyedik szériájának nyertese, a Mindmegettén futó sorozatában megmutatja, hogyan lehet a rendelkezésünkre álló készletekből gyorsan és egyszerűen isteni ételeket varázsolni. Gyertek velünk Ádám konyhájába: ma a VILÁG legfinomabb káposztás pocsgácsájának receptjét és elkészítésének csínját-bínját leshetitek el! ...

0

Török Zsuzsa

Praktikus

Így lesz tökéletes a fánk, a kenyér a kalács - kelt tészta lépésről lépésre

Foszlós kalácsra, fenséges fánkra, finom kuglófra, buktára vagy házi kenyérre vágysz, de nem mersz kelt tésztát készíteni? Olvasd el praktikus tanácsainkat, és nem kell kudarctól tartanod többé! ...

0

Praktikus

Konyhai bakik és megoldások - 3. rész: Így hozd helyre, ha ragad a tészta!

A Culinary Institute Europe mesterszakácsaival közös, új sorzatunkban a leggyakrabban előforduló konyhai bakikra mutatunk pofonegyszerű megoldásokat! Mit csináljunk akkor, ha a kelt tészta nem akar összeállni, a vajas pedig szétszakad a gyúródeszkán? ...

0

Desszert

Pont olyan lesz, mint a nagyié: klasszikus kakaós csiga egyszerűen

A kelt tésztától sokan félnek: nem fut fel az élesztő, nem áll össze a tészta, megfázik, szalonnás lesz, elszakad... Ezzel a recepttel véget vetünk a rettegésnek: a robotkar összeállítja a tésztát, nekünk csak kinyújtanunk, feltekernünk és szeletelnünk és megsütnünk kell. És lássuk be, ez valóban gyerekjáték! ...

0

Alapételek

11 zseniális tészta alaprecept - a piskótától a kelt tésztáig

Akik gyakran sütnek,tudják: mindegy, hogy piskóta, pite vagy hajtogatott vajas tészta: kell egy jó alaprecept, aztán a variációk számának csak a képzeletünk szabhat határt. Akik pedig egyáltalán nem sütönek süteményt, vagy csak nagyon ritkán, tudják: egy biztosan jó, többször, többek által kipróbált alaprecepttel garantált a siker. A most következő 11 recept tehát mindenkinek jó szolgálatot tehet - próbáljátok ki mind! ...

0

Wessely Márta

Húsvét

Sós kalács húsvétra: tökéletes párja a sonkának és a tojáskrémnek!

A farsangi fánkok után újabb kelt tészta készülődik a nagy megmérettetésre: a kalács. A bolti változatok mellett, célszerű a saját sütésű kalácsot is kipróbálni, már csak azért is, hogy biztosan a nekünk megfelelő ízvilágú, állagú és minőségű péksütemény kerüljön terítékre. ...

0

Chrenkó Viki

Desszert

Gyúrtál már tésztát tasakban? Zseniális trükk maceramentes fánksütéshez!

Itt a fánk, amitől nem lesz maszatos és ragacsos a kezed! Íme a bögrés fánk tasakban kelesztve. ...

0

Alapételek

Csigák, batyuk és tekercsek: 10 pofonegyszerű reggeli süti leveles tésztából!

Reggel, ébredés után a kakaó, a kávé vagy a tea mellé semmi nem esik jobban a frissen sült, még langyos péksüteménynél - és a konyhakész leveles és kelt tésztáknak hála, annak sem kell erről a mesés élményről lemondania, aki nem tud emiatt órákkal hamarabb felkelni. Nekik készítettük ezt a válogatást - 10 isteni uzsonnasütemény recepttel! ...

0

Wessely Márta

Desszert

Profi cukrászokat kérdeztünk, hogyan lesz tökéletes az almás pite

Hogy süthetünk tökéletes almás pitét? Erről kérdeztük a profikat, Damniczki Balázs, a Damniczki Cukrász manufaktúra főcukrászát és Auguszt Ibolya az Auguszt Cukrászda egyik tulajdonosát. ...

0

Világkonyha

Klasszikus, töltött vagy nyársra tűzött: fenséges lángosok a világban

A lángosra sokszor tekintünk hungarikumként. A magyarok többségének egy Balaton-parti nyaralás vagy éppen egy nyüzsgő piac is szinte elképzelhetetlen a sajtos-tejfölös, kelt tésztás finomság nélkül. ...

0

Húsvét

Így készíts puha, foszlós kiflit! Tippek a sütéshez

A húsvéti szezonban nem csak kalácsot kínálhatunk a sonkák és a különféle kencék mellé, hanem készíthetünk jóféle, foszlós bélzetű, békebeli kiflit is, aminek mindenki a csodájára fog járni. ...

0

Desszert

A 4 legfinomabb kelt tészta, ami nélkül nem múlhat el a húsvét!

A húsvéti asztal szinte megköveteli a maga édes, kelt tésztáját. A legtöbben kalácsot sütnek az ünnepre, de ha van kedvünk, akkor érdemes tovább kalandozni a kelt tészták világában, s más finomságokat is sütni. ...

0

Praktikus

3+1 kipróbált tipp, hogy tökéletes legyen a kelt tészta

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. ...

0

Desszert

Briós, az omlós és puha kelt tészta - hasznos tippek a sütéshez

Az édes kelt tészták élmezőnyében bérelt helye van a briósnak. Nem is csoda, egy brióssal szebben indul a nap, jobb lesz a kávé, a reggel és annyi kalóriával lát el, hogy bőven kibírjuk ebédig. ...

0

Desszert

Így lesz tökéletes az aranygaluska - tippek a tésztagyúrástól a sodóig

A tél a kényeztető kelt tészták időszaka. Ilyenkor jól esik a sütő melege, s a kész, vajban, tojásban gazdag tésztának is van helye a gyomrunkban. Az aranygaluska lényege ugyanis a bőség, mindenből van benne, ami egy édes kelt tésztába van, s nem is kevés. ...

0