Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vadas zsemlegombóccal

Hozzávalók

  • 1 kg marhahús
  • bors
  • liszt
  • olaj
  • 50 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 2 db babérlevél
  • 10-15 szem egész bors
  • mustár
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek liszt (+ a habaráshoz)
  • 3 dl tejföl
  • A zsemlegombóchoz:
  • 4 db zsemle
  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olaj ban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
    2. A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótoljuk.
    3. A megpuhult húsokat, a babérleveleket és a borsszemeket kiszedjük. A zöldségekről ezután leszűrjük a levet, és mindkettőt félretesszük. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, közben olaj on megkaramellizáljuk a  cukrot. Ha a cukor megbarnult, ráöntjük a zöldségturmixot, kicsit összeforraljuk, és elkeverjük benne a lisztet, majd felengedjük a félretett lével, és jól összeforraljuk.
    4. A tejföl höz hozzáadunk 1 ek lisztet, összekeverjük, majd a mártáshoz adjuk. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
    5. Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez a zsemlét felkockázzuk és megpirítjuk. A lisztből, tojásból és tejből nokedlitésztát készítünk, és beletesszük a zsemlekockákat, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. A masszából gombócokat formázunk, majd forró vízben kifőzzük mindet. A vadas mellett köretként tálaljuk.

      Még több vadas recept >>> 

      Marhahúsos receptek >>> 

      Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom ebéd, nagy kedvencünk.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin