Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Újházy tyúkhúsleves

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 1,5-2 kg-os tyúk
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa /gyökér/
  • 1 db kisebb zellergumó
  • zellerzöld
  • 1/2 db karalábé
  • 1/4 kelkáposzta
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg karfiol
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • egész bors
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 mokkáskanál szerecsendió-virág

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk, de a héját rajta hagyjuk.

    A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk.

    Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket - a gomba, a zöldborsó és a karfiol kivételével. Ezeket 2-3 merőkanál levesben külön főzzük meg. Kis lángonm csak gyöngyözve forraljuk a levest.

    Ha a tyúk megpuhult, zárjuk el a lángot, és a levest pihentessük fél órát, majd óvatosan szűrjük át.

    A zöldségeket vágjuk össze ízlés szerint. A tyúkot darabolva vagy kicsontozva, a húst metéltre vágva tehetjük a levesbe. Betétnek külön főzzünk ki csigatésztát vagy cérnametéltet. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin