Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kautz József
Cikk
MME
Végre kiderült, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb. A választ a Bristoli Egyetem tudósai szolgáltatják egy hosszas kutatómunka eredményképpen. Azonban nem mindegy, hogy a tyúkban található tojás kérdésére keressük a választ, vagy úgy általánosságban a kemény héjú tojásokra.
Fanny magazin
A tojás fontos része az étkezésnek, amiről sokan megfeledkeznek. Kiváló minőségű fehérjeforrás, ezenkívül fontos vitaminokat is tartalmaz. Pillanatok alatt készíthetünk belőle királyi reggelit vagy vacsorát! Mutatjuk, mi alapján válasszunk!
Az amerikai fiatal rántottát szeretett volna készíteni, ám amikor feltörte az első tojást, nem várt meglepetés pottyant ki belőle. Akár azt is mondhatnánk, hogy egy igazi Kinder tojást talált.
Egyes emberek kimondottan rajonganak a méregerős paprikákért, és szinte minden ételbe belekeverik a chilit. Sokan viszont az enyhe csípőset sem bírják, de vajon mi a helyzet az állatokkal?
A naponta fogyasztott táplálékok felét az állati eredetű élelmiszerek alkotják. Bennük találhatók meg azok a fehérjék, melyek az emberi szervezet számára az úgynevezett nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavakat jelentős mértékben tartalmazzák. Ezeket a szervezet más úton nem képes előállítani, tehát azzal és annyival tud gazdálkodni, ami a táplálékból rendelkezésre áll.
Jó és rossz koleszterin? Gyakran halljuk: vigyázzunk, nehogy magas legyen a koleszterinszintünk. De mi is az a koleszterin? Mit ehetünk és mit nem, ha vigyáznunk kell a koleszterin szintünkre? Utánajártunk!