Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erős paprikát rejtett a tyúkok eledelébe egy magyar lány: ez történt az állatokkal

default user icon
MME
Egyes emberek kimondottan rajonganak a méregerős paprikákért, és szinte minden ételbe belekeverik a chilit. Sokan viszont az enyhe csípőset sem bírják, de vajon mi a helyzet az állatokkal?

Egyes paprikák olyan erősek, hogy már az emberi bőrrel érintkezve is kifejtik hatásukat és képesek akár égési sérülést is okozni. Mi történhet akkor a nyálkahártyánkkal? Az emberek érzik, sőt érzékenyek is az erős paprika csípősségéért felelős kapszaicinre, azonban egyes állatoknak meg se kottyan mindez, sőt még jó hatással is van rájuk a paprika ereje.

Ilyen állatok a csirkék is, derült ki a Remény Farm legfrissebb TikTok-videójából, melyet alig két nap alatt már több mint egymillióan láttak.

A videóban látható, amint Anna méregerős chilipaprikát kever a tyúkok kedvenc eledelébe, a túróba, majd kiviszi az állatok közé. A csirkék pedig ahelyett, hogy menekülnének, jóízűen fogyasztják a szokatlan kombinációt.

"A madarak nem érzik a csípőset. A paprika az szeretné, hogy a madarak egyék meg, hogy el tudják szórni a magvait. Ráadásul a csípős segít kiűzni a tyúkokból a bélférgeket. Mellette távol tartja az egereket és a patkányokat is a kajától" – árulta el Dávid, aki Annával közösen hozta létre a Remény Farmot néhány évvel ezelőtt.

A két fiatal egy tíz éve üresen álló területbe lehelt életet és sikeres, fenntartható klímagazdaságot működtetnek.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss