Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Triplacsokis mascarpone torta

MME MME
1 5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál liszt átszitálva
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • A krémhez:
  • 3 evőkanál zselatin
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz
  • 75 dkg mascarpone
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: Egy 21 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába vágunk egy papírt, az oldalát pedig kikenjük, lisztezzük.

A tésztához való átszitált lisztbe belereszeljük a citromhéjat, és belekeverjük a szódabikarbónát. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb, a sárgáját egy kisebb tálba tesszük. A sárgáját a vaníliás cukorral és 2 evőkanál cukorral addig keverjük, amíg el nem kezd fehéredni. A fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, és amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot, amivel készre verjük. A kész tojásfehérjehabból kiveszünk 2 evőkanállal, és hozzákeverjük a tojássárgájás masszához. Majd ezt az egészet beleöntjük a tojásfehérjehabba, és fakanál segítségével, az aromával és a liszttel együtt óvatosan belekeverjük. Beleöntjük a formába, és megsütjük.

Ha megsült, kiborítjuk egy konyharuhára és hagyjuk kihűlni, majd hidegen 3 felé vágjuk.

A krémhez a zselatint a vízzel és 3 csomag vaníliás cukorral felfőzzük, de ne forraljuk! Az étcsokit, a tejcsokit és a fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, majd kikeverjük 75 dkg mascarponéval, majd ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, lenyomjuk a tésztát, végül csokidarabokkal feldíszítjük.

Készülhet a krém külön külön is, ekkor 3 felé osztjuk a mascarponét az egyikbe kerül az étcsoki, a másikba kerül a tejcsoki és a harmadikba az olvasztott fehér csoki, és színenként 1-1 lapot töltünk meg vele. Jól behűtve tálaljuk!

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek