Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ez lett itthon a legjobb laktózmentes Mascarpone

A Szarvasi Mozzarella Kft. egyik húzóterméke, a Laktózmentes Mascarpone díjat nyert az első mentes élelmiszerek versenyén.

Magyarországon első alkalommal rendeztek olyan élelmiszeripari versenyt, ahol
azon termékek kerültek górcső alá, amelyek a mentes kategóriába esnek, azaz a 14
fő allergén anyagok közül legalább egytől, vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól
mentesek. Magyarországon 2012. január 1-jétől kötelező az élelmiszerek címkéjén,
csomagolásán feltüntetni azon anyagokat, amelyek az Európai Bizottság
rendeletében is szerepelnek. A 14 fő allergén anyag a következő (kivételek nélkül1): glutént tartalmazó gabonafélék, rákfélék, tojás, hal, földimogyoró, szójabab, tej, diófélék, zeller,
mustár, szezámmag, kén-dioxid, csillagfürt, puhatestűek.

A versenyre nevezett termékeket vizsgálták pl. a csomagolás és címkézés alapján,
de vaktesztre is sor került, amely során szerepet kapott az állag, az íz és a küllem is.
Az összesen 130 beérkezett pályázat közül sajt alkategóriában a Szarvasi Mozzarella Laktózmentes Marcapone terméke lett a nyertes.

A Szarvasi Mozzarella húzótermékei között szerepel a Mascarpone, aminek laktózmentes változata 2017-ben jelent meg a boltok polcain. A díj kapcsán ifj. Rohony Miklós, a cég marketing vezetője elmondta, hogy „örülünk és büszkék vagyunk az első helyre, ugyanis ez a díj a minőség elismerése. Fontosnak tartjuk azt, hogy az olyan vásárlóinknak is tudjunk terméket kínálni, akik – tejtermékről lévén szó – laktózérzékenyek. Egyben ez a díj üzenet mindenki számára, hogy a fogyasztók bátran vásárolhatják a magyar termékeket, mert azok megbízhatóak.”

Íme két tuti recept, amit elkészíthetsz laktózmentes Mascarponéval!

Karamelles-narancsos Mascaropone torta

Gyümölcsös tortilla laktózmentes Mascarponéval

 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin