Keress receptre vagy hozzávalóra

Töki pompos (krumplis kenyérlángos)

default user icon

Hozzávalók

  • 2,5 dkg élesztő
  • tej
  • cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 db héjában főtt burgonya (kb. 1 krumplinyomónyi)
  • 1 ek étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 pohár tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • húsos bacon vagy angolszalonna kockázva
  • sajt

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat, megsózzuk ízlés szerint. Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk.
    2. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, majd enyhén kiolajozott tepsibe tesszük,és kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk.
    3. 200 fokon elősütjük kb. 8-10 perc alatt. A félig kész pompost kivesszük, tetejére 1 kanál liszttel és a lereszelt fokhagymával elkevert tejfölt kenjük, és rászórjuk a szeletelt vöröshagymát, a kockára vágott húsos szalonnát és a durvára reszelt sajtot.
    4. A megdíszített pompost visszahelyezzük a sütőbe, és kb. 5 percig tovább sütjük, amíg a kenyértészta készre sül, valamint a teteje megpirul.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin