Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A szezon friss alapanyagait vétek lenne kihagyni. Összegyűjtöttünk 13 + 1 szuper tavaszi receptet, amit áprilisban érdemes elkészíteni.
Mindmegette
Miután megtisztítjuk a vöröshagymát, fogjuk a héját és automatikusan a kukába dobjuk. Pedig nem kellene azonnal ezt tenni, ugyanis számos dologra remekül használható a hagyma külső része. Nézzük a lehetőségeket!
Videó
Akár kezdő kertészként is nyugodtan kipróbálhatod a hagymatermesztést, ugyanis ez egyáltalán nem olyan bonyolult feladat.
A hagyma és a fokhagyma egy olyan alapanyag, ami szinte minden nagyobb főzés alkalmával előkerül, hiszen számtalan étel elhagyhatatlan alapját képezi. Ezért hoztunk most egy tuti tippet, aminek köszönhetően akár hónapokig is friss marad ez a kiváló hozzávaló, így biztosan nem fogja a kukában végezni néhány hét elteltével.
Bizonyos zöldségek nemcsak számunkra finomak és egészségesek, hanem a belőlük készült oldat a növényeinket is táplálhatja.
Kard Sándorné
Ne egyél semmi nehezet este 6 után! Ismerős ez az aranyszabály? Bár néhány könnyű snack elősegítheti a nyugodt alvást, a következő 8 étel egyértelműen tiltólistás!
A vöröshagymánál nincs is jobb immunerősítő a téli időszakban. Fogyaszthatjuk nyersen, készülhet belőle tea vagy főétel, de mennyei leves is! Ha nem szereted a krémleveseket, akkor ez a melengető sülthagyma-leves csak rád vár, hogy elkészítsd! Mutatjuk a receptet.
A magyaros ételek elképzelhetetlenek vöröshagyma nélkül. Ez a zöldség azonban nemcsak valaminek az alapja vagy kezdő mozzanata lehet, hiszen önmagában is megállja a helyét! Sőt igazi vitaminbomba és immunerősítő!
Ha a könyöködön jönnek ki a hagyományos köretek, készíts lilahagyma-lekvárt az ünnepi sültek és göngyölt húsok mellé. Garantáltan nagy sikere lesz. Nem hiszed? Nézd meg a receptvideónkat, hiszen utána úgyis el fogod készíteni.
Kautz József
Eddig mi is kidobtuk a hagymahéjat, de látva ezt a trükköt, most már sose tesszük a kukába! Legyen szó bármilyen hagymáról, zseniális dolog készülhet a héjból. Mutatjuk, hogy micsoda!
Vége a szendvedésnek: ezzel a hack-kel villámgyorsan, egészen apró kockákra szeletelhetd a hagymát, legyen az vörös vagy lila. Két dolog kell hozzá feltétlenül: egy jó éles, nagypengéjű kés, és minimális kézügyesség. A többit mutatjuk.
Juhász Évi
A hagymalekvár egyszerre édes és savanyú íze remekül illik a húsokhoz, ezért többnyire sültekhez, hamburgerekhez fogyasztjuk. Pedig ennél többet tud ez a finomság: zöldségek, sajtok mellé is kitűnő. Összegyűjtöttük a legjobb recepteket.
Aki kertészkedik, tudja, hogy milyen bosszantó, sőt fájdalmas dolog, amikor a hónapokon, éveken át gondozott, szeretgetett növényünk szinte egyik napról a másikra tönkremegy. Ha a barnuló, száradó levelek, és a bimbójukban elhulló virágok mellett apró fekete vagy fehér pötyöket is látsz a növényen bárhol, akkor bizony levéltetvekkel van dolgod. Máris mondjuk, milyen pofonegyszerű házi praktikával szabadulhatsz meg tőlük!
Rizst főzni nem egy nagy ördöngösség, mégis érdemes észben tartani pár dolgot, hogy tökéletes és pergős legyen a végeredmény. Sokan azonban nem szeretik a sima főtt rizst, esetleg unják az ízét. Nos, nekik hoztunk most egy trükköt, amivel új szintre lehet emelni ezt a köretet!
A művészettörténészek 136 éven át nem vették észre, hogy rossz címet kapott a legendás festőművész, Vincent van Gogh egyik csendélete, ugyanis nem azt ábrázolja, mint amiről elnevezték.