Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Wolf András sztárséf különleges hagymalevese

MME MME
60 perc
költséges
Hozzávalók
  • 2 liter csirke alaplé
  • 70 dkg salottahagyma
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 30 dkg vaj
  • 0,3 dkg só
  • 50 dkg burgonya
  • fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl balzsamecet l
  • 0.5 dl citromolaj
  • 2 dkg édeskömény 0,2 kg
  • 10 dkg pisztrángkaviár
  • vizitorma 0,4 tálca
  • 8 kb Szent Jakab-kagyló

Elkészítés

  1. A hagymaleveshez először is csirkeszárnyból könnyű, zöldséges levest készítünk. Ehhez olívaolajon kis lángon megpároljuk a durvára vágott vöröshagymát, 7-8 perc múlva pedig hozzáadjuk a finomra vágott 6 db salottahagymát, amelyet 6-8 percig párolunk nagyon alacsony lángon, közben gyakranmegkevergetjük, hogy színt ne kapjon. Két liter csirkelevessel felöntjük, a hagymát puhára főzzük 20-30 perc alatt, majd leturmixoljuk. Ha a leves már szép selymes, lassan adagolva turmixolás közben hozzáadjuk a vajat.
  2. A kockára vágott lisztes burgonyát egy gerezd fokhagymával 1-2 percig olívaolajon forgatunk, majd hozzáadunk másfél deci csirkelevest, egy deci vizet. Mérsékelt lángon készítjük mindaddig, míg a folyadék el nem párolgott (körülbelül 10 perc). Ekkor áttörjük krumplinyomón, és belekeverünk másfél deci nem túl kemény habbá vert zsíros tejszínt.
  3. Az édesköményt és a maradék salottahagymát egyforma apró kockára vágjuk, és egy kevés citromolajjal levákumozzuk, majd tálalásig hűtőbe helyezzük. A Szent Jakab-kagylókat írótlanított vajban megpirítjuk, és habzó vajban készre sütjük, hogy a közepe éppen, hogy átlangyosodjon, és a külső része szépen karamellizálódjon. 
  4. A mélytányér közepébe helyezünk egy kanállal a püréből, és körbeszórjuk a marinált édesköményes hagymával. Rárakjuk a püré közepére a Szent Jakab-kagylókat, és a tetejére halmozzuk a kaviárt. Ízlésesen rárakjuk a vizitorma leveleket, és a forró levest külön kiöntőbe tesszük. A levest közvetlenül fogyasztás előtt öntjük rá a betétekre.

FRANCIA HAGYMALEVES EGYSZERŰEN 

TEJSZÍNES HAGYMALEVES SAJTTAL 

Megjegyzés

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már? Az ötcsillagos sárvári Spirit Hotelben is a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss