Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia hagymaleves cipóban

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vékonyan felszeleteljük, vajon nagyon lassan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A száraz fehérborral felöntjük, szép lassan főzzük, sózzuk, borsozzuk. Az alaplével felöntjük, felforraljuk, és még 10-15 percet főzzük a hagymalevest.
  2. A kerek cipók tetejét levágjuk, kibelezzük. A kalapokra sajtszeleteket helyezünk, és berakjuk őket az előmelegített sütőbe, a kibelezett cipókkal együtt. 160 C-on 10-15 perc alatt megpirítjuk. Így a cipók nem szívják majd fel olyan gyorsan a levest.
  3. A megpirult cipókba merjük a meleg levest, és a sajtos cipókalappal tálaljuk.

    Ajánljuk még:

HIDEG TEJSZÍNES PÓRÉHAGYMALEVES >>> 

A 10 LEGFINOMABB HAGYMALEVES, AMI GARANTÁLTAN LAKTAT ÉS ÁTMELEGÍT >>> 

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Kovács Andrea - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss