Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászkrémes töltött hagyma

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kolbászt felaprítjuk, és késes aprítóba tesszük a megtisztított, elmorzsolt tojásokkal, valamint a tejföllel együtt, és krémesre törjük.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, a talpukat egyenesre vágjuk, majd levágjuk a tetejüket. Egy lábasba tesszük őket, és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi ellepi őket, és közepes lángon 4-5 percig főzzük. Ezután a hagymákat szűrőkanállal kiszedjük, és hagyjuk kissé hűlni őket. Rövid pengéjű kés és kiskanál segítségével óvatosan kivájjuk a belsejüket úgy, hogy 2-3 külső réteg maradjon.
  3. A kivájt hagymákat a kolbászkrémmel megtöltjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Egy kevés felaprított petrezselyemmel megszórva, továbbá olívaolajjal ízesített salátával körítve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss