Elkészítés: Már a hozzávalókból is látszik, hogy ízlés szerint variálható.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt (intenzív íze és illata van, én fél csomagot szoktam). Most már együtt pirul a hagymánk és a tárkonyunk. Ha megpirultak, hozzáöntjük a tejszínt (nem baj, ha több tejszínt teszünk bele, max több szószunk lesz). Állandó kevergetés közben a már forró tejszínhez hozzáadjuk a felkockázott sajtot (több tejszínhez több sajt kell). Addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad. És kész is a mártásunk. Ezt ráöntjük a megfőzött tésztára, összekeverjük, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre