Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb sárgaborsó-főzekék

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgaborsó (hántolt, feles)
  • frissen őrölt bors
  • 2-3 db babérlevél
  • 0,5 dl olaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fok hagyma
  • 1 tk őrölt paprika (édes-nemes)
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • 5 dkg liszt

Elkészítés

    1. A sárgaborsót átválogatjuk, és hideg vízbe áztatjuk kb. 2 órára. Ezután annyi tiszta vízben feltesszük főzni, amennyi kb. 1-2 ujjnyira ellepi. Amikor felforr, akkor a habját szűrőkanállal leszedjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babérlevelet is. 
    2. Miközben puhára főzzük, a rántást is elkészítjük; felhevítjük az olajat, beledinszteljük a nagyon apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Ezután meghintjük a fűszerekkel és a liszttel, illatosra pirítjuk, aztán felengedjük kb. 1,5 dl vízzel. Jól elkeverjük, majd a rántásunkat folyamatos keverés közben a forrásban lévő főzelékhez adjuk. Újraforraljuk, és néhány perc alatt összefőzzük. Ha szükséges, ízesítjük még sóval, borssal.

    KELKÁPOSZTA FŐZELÉK >>>

    MEDVEHAGYMA FŐZELÉK CSIRKEMELLEL >>>

    TÖKFŐZELÉK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin