Szilvalekváros-diós kifli leveles tésztából

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 dkg szilvalekvár
  • 1 marék dió
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A leveles tésztát kiterítjük, 24 darabra vágjuk, majd mindegyik darabot megkenjük szilvalekvárral.
    2. Apró kifliket készítünk belőlük úgy, hogy az egyik csücskétől elkezdjük feltekerni a tésztadarabokat. A kiflik végeibe egy-egy derezd diót dugunk.
    3. Kettéválasztjuk a tojást, és a sárgájával megkenjük a kifliket. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 15 perc alatt készre sütjük.
    4. Összekeverjük a fahéjat és a porcukrot, a kifliket még forrón megszórjuk vele.

Megjegyzés

Ha kevés az időm vagy váratlan vendég jön, akkor gyorsan lehet isteni finom desszertet varázsolni! Ja, és a dió fantasztikus ízvilágot ad, amikor megpirul!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin