Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

default user icon

Hozzávalók

  • 5 fej vöröshagyma (nagy)
  •  2 ek vaj
  •  1 ek olaj
  •  1,5 dl száraz fehérbor
  •  1 ek liszt
  •  1 l húsleves-alaplé
  •  só
  •  frissen őrölt bors
  •  1 db babérlevél
  •  1 ág kakukkfű
  •  6-8 szelet bagett
  •  10 dkg kemény sajt

Elkészítés

    1. A hagymákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. Egy lábasban vajat és olajat forrósítunk, hozzáadjuk a hagymakarikákat, és  kb. 30 percig dinszteljük.
    2. Hozzáöntjük a bort, és nagy lángon forraljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel, és alaposan elkeverjük. Hozzáöntjük az alaplét, sózzuk és borsozzuk, babérlevéllel és a leöblített kakukkfűvel ízesítjük, majd kis lángon 20 percig főzzük.
    3. Közben megpirítjuk a kenyérszeleteket, és lereszeljük a sajtot. A kész levest hőálló tálkákba adagoljuk, mindre 1-2 szelet pirítóst teszünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tálkákat nagy tespibe tesszük, és forró sütőbe toljuk addig, amíg a sajt megolvad.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin