Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szedres-habos süti

default user icon
5/5
Szedres-habos sütemény

Hozzávalók

  • 4 tojás szétválasztva
  • 1 ek stevia
  • 1 ek xylitol
  • 1 ek cukor
  • 1 ek hajdinaliszt
  • 2 ek darált mandula
  • 1 ek fehér búzaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • Krém:
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek xylitol
  • 1,5 ek szeder-vagy málnalekvár
  • 1 csepp vaníliaaroma
  • 1 nagy marék szeder

Elkészítés

    A tojásfehérjét enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a cukorféléket (xylitol, stevia, cukor), s azzal kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat is, és azzal is verjük még két percig.
    Összekeverjük a lisztféléket (fehér, - hajdina, mandula) és hozzáadjuk a sütőport.
    Erre öntjük a tojásos masszát, óvatosan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
    160 fokon sütjük 15 percig, majd 180-on még 5 percen át.
    Tűpróbával ellenőrizzük!
    A krémhez felverjük a tejszínhabot, és a xyliollal kikeverjük a mascarponét. Belecseppentjük a vaníliát és óvatosan belekeverjük a lekvárt is.
    A kihűlt piskóta tetejére kenjük, majd jól megszórjuk szederrel.

Megjegyzés

Recept és fotó: Ráchel és a csokigyár

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin