Sült tejberizs citrommal

Hozzávalók

  • 30 dkg rizottórizs
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 liter tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 0,5 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés

    1.

    Pirítsuk meg 2 ek felforrósított vajon az átmosott rizottórizst. Öntsük fel a tejjel és a tejszínnel. Ízesítsük egy csipet sóval, forraljuk fel, majd főzzük alacsony hőfokon, lefedve 30-35 percig. Közben gyakran keverjük meg.

    2.

    Ha megpuhult, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a cukrot, és pihentessük lefedve 5 percig.

    3.

    Az elkészített tejberizshez keverjünk 5 dkg vajat és a vaníliás pudingport, majd hagyjuk kihűlni. Forgassuk bele a felvert tojásokat, és reszeljük bele a citrom héját.

    4.

    Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, és töltsük bele a citromos tejberizst. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Tálaljuk melegen vagy hidegen, kevés porcukorral és reszelt citromhéjjal megszórva. Kínálhatunk mellé tejszínhabot és citromlekvárt is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek