Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-almás tejberizs sütőben

MME MME
60 perc
Hozzávalók
  • 850 ml tej
  • 3 ek barna cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk vaj
  • 1 db vaníliarúd
  • 250 g kerek szemű rizs
  • 1 db alma
  • 25 g mazsola
  • 1/2 db citrom
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 2 ek mandulabél

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a cukorral, a sóval, a vajjal, a vanília kikapart magjaival és a rúddal. A rizst szűrőbe téve átöblítjük, kisebb lábaskákba vagy egy tűzálló tálba simítjuk. A vaníliarudat eltávolítjuk a tejből.
  2. A vaníliás tejet a rizsre öntjük. Az almát meghámozzuk, reszeljük tálba, hozzáadjuk a mazsolát, majd hozzákeverjük a citrom kifacsart levét és a fahéjat. Az almás keveréket a tejes rizshez forgatjuk. 
  3. A rejberizst 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd süssük 40 percig. A durvára aprított mandulával megszórva tálaljuk.

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TEJBERIZS!   >>> 

    12+1 MENNYEI TEJBERIZS RECEPT - TALÁLD MEG A KEDVENCED! >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss