Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A tejberizst kicsik és nagyok egyaránt szeretik. Bár a lényeg a tejben megfőtt rizs, mégis, ahány ház, annyiféleképpen készítik. Mint minden egyszerű ételt, ezt is könnyű elrontani – de csak akkor, ha nincs egy szuper recept kéznél! Összegyűjtöttük a mi kedvenceinket!
PATAKY KRISZTINA
Fotó/Videó: Nagy Anita
A tejberizs uzsonnára, reggelire is jó, de egy szép üvegpohárban tálalva pohárdesszertnek is isteni! Ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé, fixen finom és krémes, ízében erősen vaníliás, garantáltan imádja majd mindenki, és soha többet nem jut eszedbe, hogy a bolti tejberizst vásárolj!
Déri Szilvia, Házisáfrány
A tejberizs nem véletlenül az egyik legnépszerűbb az egyszerű desszertek közül. A bolti tökéletes uzsonna a gyerekeknek a suliba, vagy neked az irodába, de a nagyi házi változata a legflancosabb iparit is magasan veri! Persze csak akkor, ha jól van elkészítve, azaz kellemesen krémes, és nem darabos-ragacsos, aminél, lássuk be, kevés kiábrándítóbb dolog van.
Suga Bianka
Török Zsuzsa
Veled is előfordult, hogy élvezhetetlenül nyúlós, esetleg híg lett vagy odakozmált a kedvenc édességed? Eláruljuk, mire figyelj, hogy legközelebb elkerüld a fiaskót.
Timár Zsófia
Egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető desszert receptje aranyat ér, így azt javasoljuk, mentsétek el magatoknak a legjobbakat, ki tudja, mikor lesz rájuk szükségetek! Váratlan vendégeknek készíthettek egy tálca brownie-t, hétköznap este pedig a családnak egy túrófánkot vagy egy villámgyors csokihabot.
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Kovács Ágnes
nincs név
A rizs azok közé a szuperalapanyagok közé tartozik, ami olcsónak mondható, és szinte bármit lehet belőle készíteni: a levesbetéttől az egytálételeken és desszerten át a partifalatkákig rengeteg rizses receptünk van, amiből most kiszemezgettük nektek a 11 legjobb, leggyorsabban elkészíthetőt!
Kard Sándorné
A tavaszi íz- és illatkavalkád egyik megkerülhetetlen eleme a bodza, amelyből a leggyakrabban házi szörpöt készítünk, de süthetjük palacsintatésztába és felhasználhatjuk különféle süteményekhez és krémekhez is. Íme 11 kihagyhatatlan bodzás finomság, amit a szezonban mindenképpen el kell készítened!
Videó
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatában süteménysütési trükköket, praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! Orsi imádja a tejberizst, de sokszor evett olyat, ami száraz volt. Éppen ezért megmutatja nektek, hogyan lesz mennyeien krémes a tejberizs.
Ha alig van a hűtőben valami, de mégsem vajas kenyérre vágyna a család vacsorára, ezek közülött biztosan találsz olyan recepet, amit el tudsz készíteni az otthon lévő alapanyagokból, és boldogan befalnak a többiek!
Somogyi Bea
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy közkedvelt desszert, a tejberizs következik, azonban a hagyományos kakaópor helyett fűszeres gyümölcsraguval turbózzuk fel.
Amikor az ember nem akar háromfogásos ebéddel bajlódni, akkor csinál egy tartalmas levest, mondjuk gulyást, babot vagy tárkonyos csirkeragut, és utána egy olyan édes egytált, ami után megúszható a desszzert. Ilyen például a túrógombóc , a derelye vagy a lenti videón megsütött rizskoch is. Hidegen és melegen (is) ajánljuk!