Az oldalast megmossuk, és picit megsózzuk, majd jó alaposan bedörzsöljük a flekken fűszerkeverékkel.
Kicsit kiolajozunk egy jénait, ráfektetjük a húsdarabokat, mellé rakjuk a négybe vágott vöröshagymákat, és felöntjük egy nagyobb pohár vízzel. Alufóliával lefedjük, és 200-210 fokon nagyjából 1 órán át sütjük.
Ezután levesszük a fóliát, és a húsok mellé szórjuk a burgonyafűszerrel és sóval megszórt burgonyahasábokat. Együtt további 1 órán át sütjük a burgonyás oldalast 180 fokon.
15 percenként megfordítjuk a húsokat, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon. Ha a szaft nagyon elpárologna, még egy kis vizet önthetünk alá. (Nem kell persze nagyon sokat aláönteni!)
A sütési idő végén pirosra sül a hús és ropogós-szaftosra a burgonya. Mindenféle savanyúság, de friss paradicsomsaláta is remekül illik hozzá.