Elkészítés: Az oldalast bepácoljuk a só, bors, majoranna, 1 fej zúzott fokhagyma és az olaj keverékével, 1-2 órát pihentetjük (minél tovább pácolódik, annál jobb).
A tepsibe öntünk a pácléből egy keveset, és belepakoljuk a meghámozott burgonyát, a karikára vágott hagymát és a másik fej fokhagymát. Erre tesszük az oldalast meg a paradicsomot, ezután fóliával letakarva fél órát pároljuk előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és ráöntjük a tejszínt. Mikor már minden oldala megsült szép pirosra az oldalasnak, reszelt sajttal szórjuk meg, és rápirítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre