Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puha és ragacsos sült oldalas

MME MME
> 90 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 140 fokra előmelegítjük.
  2. Az oldalast kettévágjuk. Egy tepisbe alufóliát rakunk és ráhelyezzük a két húst. Bekenjük őket köménnyel, csiliporral, borssal, fokhagymaporral, sóval és paprikával, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is jó megszórjok.
  3. Az oldalasokat becsomagoljuk az alufóliába, és két óránt 140-160 fokon sütjük. Ha letelt az idő, akkor kivesszük a húst, a sütőt pedig feltekerjük 200-220 fokra.
  4. A húst csomagoljuk ki a fóliából, majd tegyük vissza a tepisbe. Kenjük be bőségesen a tetejét BBQ szósszal, további 10-15 perce tegyük vissza a sütőbe (már a fólia nélkül).
  5. A puha és ragacsos husikból tálalás előtt könnyen eltávolíthatjuk a csontokat.

RECEPT - Sült oldalas káposztás rétessel

REcept - Cserépedényben sült oldalas

Ezek is érdekelhetnek

Friss