Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rebarbara-krémleves eperlekvárral

default user icon

Hozzávalók

  • 6-7 szál rebarbara
  • 5 ek cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 rúd fahéj
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 3-4 ek házi eperlekvár
  • 2 dl tejszín (+ a tálaláshoz)
  • 1 csomag eper

Elkészítés

    1. A rebarbarát megmossuk, és néhány centis darabokra szeleteljük. 7 dl vizet felforralunk a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a rebarbarát. Kb. 8-10 percig főzzük, addig, amíg a rebarbara szétesik.
    2. Kivesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, belekeverjük az eperlekvárt, és botmixerrel pürésítjük. Végül hozzákeverjük a tejszínt, és összemelegítjük. Tejszínhabbal és eperrel tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin