Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Parmezános csirke spenótos kelkáposztával

Hozzávalók

  • 30 dkg tanyasi csirkemell
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 6 dkg mozzarella sajt
  • 1,5 dl marinara szósz
  • 20 dkg spenót
  • 25 dkg kelkáposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • bors

Elkészítés

    1. A húst és a zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A kelkáposztát felszeleteljük, a spenótot széttépkedjük. A fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, a mozzarellát szétnyomkodjuk.
    2. Egy keverőtálban összekeverjük a vajat és a parmezánt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, majd állni hagyjuk néhány percig.
    3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a páccal. Ha marad a keverőtálban pác, azt a hús tetejére rakjuk, és 15-18 percig sütjük.
    4. Egy közepes méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk, és közepes lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a kelkáposztát. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és 4-5 percig pároljuk. Ha kész, levesszük a tűzről, megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve félrerakjuk.
    5. Alacsony lángon felforraljuk a marinara szószt és kb. 0,5 dl vizet. Ha forr, közepesre vesszük a lángot, és beletesszük a sütőből kivett csirkemelleket. A szószt a csirkemellekre kanalazzuk, majd rászórjuk az összenyomkodott mozzarellát. Lefedjük a serpenyőt, és 2-3 percig főzzük. Ha a sajt ráolvadt a csirkére, már kész is.
    6. A csirkét a spenótos kelkáposztával és a szósszal tálaljuk.

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>   

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT!

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin