Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos csirkefasírt tejszínes-mézes káposztával

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemellfilé vagy csirkecombfilé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • tej
  • bors
  • 1 ág rozmaring
  • 3 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • A mézes káposztához:
  • 80 dkg fehér káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dkg vaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A zsemlét tejbe áztatjuk. A csirkemellfilét ledaráljuk a vöröshagymával, a fokhagymával és a kinyomkodott zsemlével. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy ágacska rozmaringról lecsipegetjük a leveleket, és aprítva a darált húshoz adjuk. Hozzáadunk 1 tojást, 1 evőkanálnyi olívaolajat, és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel evőkanálnyi golyókat formázunk, darált dió és zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk, majd forró zsiradékban aranybarnára sütjük.

A káposztát és egy szál sárgarépát vékonyra vágva vaj és olívaolaj keverékén pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk 2 evőkanál mézet, és felöntjük a fehérborral, készre pároljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, összeforraljuk.

Miután a fasírt megsült, basmati rizzsel és a tejszínes-mézes káposztával tálaljuk, amit megszórunk egy kevés darált dióval.

Megjegyzés

Rendkívül egyszerűen és nagyon gyorsan elkészíthető, akár egy ünnepi asztal finom fogása is lehet. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss