Elkészítés: A zsemlét tejbe áztatjuk. A csirkemellfilét ledaráljuk a vöröshagymával, a fokhagymával és a kinyomkodott zsemlével. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy ágacska rozmaringról lecsipegetjük a leveleket, és aprítva a darált húshoz adjuk. Hozzáadunk 1 tojást, 1 evőkanálnyi olívaolajat, és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel evőkanálnyi golyókat formázunk, darált dió és zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk, majd forró zsiradékban aranybarnára sütjük.
A káposztát és egy szál sárgarépát vékonyra vágva vaj és olívaolaj keverékén pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk 2 evőkanál mézet, és felöntjük a fehérborral, készre pároljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, összeforraljuk.
Miután a fasírt megsült, basmati rizzsel és a tejszínes-mézes káposztával tálaljuk, amit megszórunk egy kevés darált dióval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre