Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Palacsinta alaprecept

Hozzávalók

  • 12,5 dkg liszt
  • 1 tk kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. Tálba szitáljuk a lisztet 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, a közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, majd ráöntjük a tej 1/3-át. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes. Végül hozzáöntjük a megmaradt tejet, és az egészet simára keverjük.
    2. Egy 16-18 cm-es serpenyőt felforrósítunk. Egy kevés olaj jal megkenjük, majd beleadagolunk egy keveset a tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse. Közepes lángon az egyik oldalát addig sütjük, amíg a széle el nem válik a serpenyő aljától. Ekkor késsel vagy lapáttal megfordítjuk, a másik oldalát is aranyszínűre sütjük, majd forró tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát  is.

      Zseniális sós palacsintareceptek >>>

      Édes palcsintareceptek >> 

      9 ÉDES SZÓSZ VAGY KRÉM, AMIVEL MEGTÖLTHETED A PALACSINTÁD >>> 

      MÉG TÖBB PALACSINTA >>> 

Tálalás előtt néhány nappal is elkészíthetjük a palacsintát, ha kisütés után sütőpapírt teszünk a darabok közé és folpakba csomagoljuk. A hűtőben 3-4 napig tárolható, a mélyhűtőben pedig 3 hónapig is eláll. Utóbbi esetben fogyasztás előtt néhány órával becsomagolva felengedjük, és egy kevés olajjal kikent serpenyőben egyenként átforrósítjuk a palacsintákat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin