Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Laczkó Lilla Lili
Cikk
MME
Nem kérdés, hogy palacsintaimádó nemzet vagyunk! Szeretjük ezt az egyszerű tésztát minden édes töltelékkel: jöhet a túró, a lekvár, a nutella, a kakaó – gyakorlatilag nincs olyan finomság, amit ne kennénk rá a hol vékonyabb, hol vastagabb tésztára. Ám a sós palacsintára sem mondunk nemet, íme, a mi kedvenceink!
Tóth Franciska
A palacsintát mindenki szereti, elkészíteni viszont már sokkal kevesebben: van, akinek mindig túl vastag lesz, elszakad, leragad, odakap - ez a többség. És akkor vannak a kiválasztottak, akiknek már az első darab is tökéletesen kerek, tökéletesen vékony, és a megfelelő mértékben barna pöttyös lesz. Most az ő zseniális praktikáikat szemezgettük ki, Turpisságok ötletdobozunkból!
Mindmegette
A palacsintatészta az az alaprecept, amit mindenkinek ismernie kell. Villámgyorsan készíthető belőle mennyeien finom, laktató desszert, ráadásul a tésztára bármilyen töltelék kerülhet. Mi most az alap túrós palacsintát készítettük el videón. Íme a legegyszerűbb recept.
A palacsintát soha nem lehet megunni! Ha mégis szeretnél egy kis változatosságot, itt az ideje, hogy kipróbáld a banacsintát, azaz a banános palacsintát vagy banánpalacsintát. Sokféle recept közül választhatsz, mi most hét nagyon finomat mutatunk. Keresd meg azt, amelyik a leginkább megfelel az ízlésednek. Jó étvágyat!
Kósa Kolos
Videó
Ha a villámgyorsan elkészíthető, tökéletes palacsintareceptet kerested - most megtaláltad! Jamie Oliver neve a garancia arra, hogy nem fogsz csalódni, sőt: mindjárt háromféleképpen is elkészítheted, a végeredményt mindenki imádja majd!
Az ismert ferraris autóversenyző, Carlos Sainz ezúttal nem vezetési képességeit, hanem főzőtudományát csillogtatta meg.
Bár kétségtelen, hogy a friss gyümölcsnek nincsen párja, azért van az úgy, hogy beérjük a fagyasztott verzióval. Szerencsére a legtöbb esetben így is bejuttatjuk a szervezetünkbe a sok-sok vitamint és antioxidánst, és nem elhanyagolható tényező, hogy a pénztárcánkat is kíméljük.
David Beckham az egyik legcsaládcentrikusabb ember - a hírességek között mindenképpen -, ez egészen biztos. Láthatóan akkor a legboldogabb, ha velük lehet - ennél már akkor lelkesebb, ha főzhet is rájuk. Tegnap például a palacsintát ágyba vitte a családnak, akik, bár imádják apát, de a hajnali lelkesedésében nem mindig osztoznak - videó!
Vass Lászlóné
Ha unod a a kakaós, lekváros vagy túrós tölteléket, készíts egy sűrű vanília- vagy csokiszószt, házi Nutellát vagy citromkrémet – a siker garantált!
A hagyományos mellett az elmúlt években egyre népszerűbb nálunk is az amerikai palacsinta. Kicsik, nagyok kedvence lett a mi palacsintánknál kisebb, tömörebb tészta, amit sokan – csakúgy, mint a tengeren túl – reggelire fogyasztanak. Érdemes többet készíteni, hiszen melegítve is nagyon finom – mutatjuk, hogyan csináld!
Brendon Ármány
Ha van otthon néhány túlérett banán, és nem tudod, mit kezdj vele, máris segítünk! 5 nagyszerű ötletünk is van a felhasználására – és egyik sem a banánkenyér.
Szőke-Kovács Róza
A legolcsóbb, legegyszerűbb és leginkább közkedvelt magyar édesség a palacsinta. Főleg a gyerekeket lehet motiválni vele, de a felnőttek is imádják, még, ha nem is szokták bevallani. Lehet édes és sós, és a töltelék is szabadon választható: a lényeg, hogy a tészta, a serpenyőbe öntve ne szakadjon, és egységnyi hozzávalókból töménytelen mennyiségű palacsintát tudjunk készíteni - ehhez pedig máris mondjuk a tippeket!
Szabadkainé Ágoston Eszter
A palacsintát szinte a világ minden pontján ismerik ilyen vagy olyan formában. Összetevői és elkészítésének módjai aszerint változik, hogy melyik országban készítik. A tésztája szinte az összes variációnál könnyedén elkészíthető, így nem csoda, hogy közszeretettel fogyasztják reggeli vagy desszert gyanánt is. Ezért nem árt, ha a következő három praktikát megfogadod. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz a végeredmény.
Kard Sándorné
A francia desszertek méltán híresek és közkedveltek, és a mi imádott édességünkre is megvan a saját variációjuk.
Ha már időt szántál arra, hogy palacsintát süss, akkor biztosan nem szeretnéd, ha a tálalás előtt kiderülne, hogy kiszáradt, megkeményedett a tészta. Ez nem fordulhat elő, ha a palacsintákat – hagyományos módon – közvetlenül egymásra, takaros kupacba halmozod.