Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pácolt karaj

default user icon
1 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 narancs leve
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 4 paradicsom
  • 2 nagyobb cukkíni
  • 6 ág menta
  • 12,5 dkg lágy vaj
  • 2 teáskanál darált mák

Elkészítés

    Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A húst megmossuk, lecsepegtetjük.

    Elkészítés: A fokhagymát összekeverjük a narancslével, a sűrített paradicsommal, a mézzel, a szójaszósszal, és belefektetjük a hússzeleteket. Lefedve 1 órát pácoljuk. Közben a zöldségeket megmossuk, a cukkini végeit levágjuk, a paradicsomot egyben hagyjuk, a cukkínit kisebb darabokra vagy nem túl vékony karikákra vágjuk. A mentát leöblítjük, felaprítjuk. A vajat összekeverjük a mákkal és a mentával. Kevés sóval, borssal ízesítjük. A húst és a zöldségeket a grillrácsra fektetjük, gyakran megforgatva kb. 20 percig sütjük. A sütés végén a húst megkenjük a páclével. A húst a zöldségekkel és mákos vajjal tálaljuk. Bagettet kínálhatunk még hozzá.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
    1 adag: 475 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Karton
Szia, mi ezt roston kerámialapon készítettük el és minden köszönet a remek receptért.

Hasonló Receptek

Magazin