Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Malfatti - pillekönnyen

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Malfatti - pillekönnyen

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 14
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • kb. 25-26 gombóchoz:
  • 25 dkg krémes ricotta
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán sajt (bármilyen kemény sajt tökéletes hozzá)
  • 3 csapott evőkanál rétesliszt
  • 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 csapott evőkanál darált dió
  • 25 dkg friss spenótlevél
  • 1 db közepes méretű tojás
  • 1/2 teáskanál tengeri só + 1 teáskanál a főzővízhez
  • frissen őrölt bors –
  • ízlés szerint
  • A könnyű zöldspárga-mártáshoz:
  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 db közepes salotta (mogyoróhagyma)
  • 2 dl zöldségleves
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg frissen reszelt parmezán (vagy Grana Padano sajt)
  • 1 + 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 teáskanál frissen facsart citrom
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só

Elkészítés:

A malfattihoz a spenótleveleket alaposan megmostam, vastagabb szárrészeit lecsipkedtem, forrásban lévő vízzel leforráztam, kinyomkodtam, finomra aprítottam.

A ricottát a többi hozzávalóval együtt keverőtálba halmoztam, hozzáadtam az aprított spenótot, fűszereztem, botmixerrel összedolgoztam. A tésztából nedves kézzel 2 cm átmérőjű gombócokat formáztam. Tálra rakosgattam, 15 percre a hűtőszekrénybe küldtem pihenni.

Közben elkészítettem a mártást. Ehhez a spárga fás végeit letörtem, éles hámozóval a fej alatti részt meghámoztam. A spárgafejeket félretettem, a többit nagyjából 1 cm-esre daraboltam.

A salottát finomra aprítottam, 1 teáskanál olívaolajon üvegesre pirítottam, felöntöttem a zöldséglevessel, amit cukorral édesítettem, gazdagon borsoztam, ebbe szórtam a felaprított spárgát. 4-5 perc alatt megfőztem, majd hozzáadtam a tejszínt, a parmezánt, egyet forraltam rajta, majd a citromlével tettem pikánsabbá. Turmixgép poharába töltve pürésítettem.

A félretett spárgafejeket 1 teáskanál olívaolajon sóval, borssal fűszerezve 3-4 perc alatt megpirítottam.

A malfattikhoz egy jókora lábosban vizet forraltam, amit 1 teáskanál sóval ízesítettem. A kis gombócokat a forrásban lévő vízbe adagoltam – egyszerre csak annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Miután feljöttek a víz felszínére, még 3-4 percig főztem (3 perc elteltével érdemes egy gombócot félbevágni, hogy ellenőrizni lehessen, megszilárdult-e a közepe), majd leszűrtem, azon melegében a mártással és a pirított spárgafejekkel kínáltam.

Spenót- vagy paradicsommártással is kitűnő!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában!

habliliom receptjeiből:
Nyári krumplisaláta
Paradicsomos tésztakosárkák
Grillezett karfiolsaláta koktélparadicsommal
Bazsalikomos krumplitallér
Spárgás-gombás rizottó
Tavaszi görög saláta
Kétféle csokoládés kókuszpite
Sajtos spenótfasírt
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
Legegszerűbb cukkinifőzelék Legegszerűbb cukkinifőzelék
Mexikói csípős csirke zöldségekkel Mexikói csípős csirke zöldségekkel
Padlizsánkrém X. Padlizsánkrém X.
Majoránnás sült csirkemáj Majoránnás sült csirkemáj
Gyümölcsleves eperrel és banánnal Gyümölcsleves eperrel és banánnal
Nektarinos-pisztáciás pohárkrém Nektarinos-pisztáciás pohárkrém
Nutellás pizza bogyós gyümölcsökkel Nutellás pizza bogyós gyümölcsökkel
Vaníliás-ribizlis muffin tejfölös koronával Vaníliás-ribizlis muffin tejfölös koronával
Rizses csirketorta Rizses csirketorta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

Napi tipp
Az idei nyár hatalmas cukkiniket nevelt, amelyeket nem csak megtölthetünk, hanem kirántva vagy épp fasírt formájában is fogyaszthatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept