Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Malfatti - pillekönnyen

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Malfatti - pillekönnyen

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 14
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • kb. 25-26 gombóchoz:
  • 25 dkg krémes ricotta
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán sajt (bármilyen kemény sajt tökéletes hozzá)
  • 3 csapott evőkanál rétesliszt
  • 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 csapott evőkanál darált dió
  • 25 dkg friss spenótlevél
  • 1 db közepes méretű tojás
  • 1/2 teáskanál tengeri só + 1 teáskanál a főzővízhez
  • frissen őrölt bors - ízlés szerint
  • A könnyű zöldspárga-mártáshoz:
  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 db közepes salotta (mogyoróhagyma)
  • 2 dl zöldségleves
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg frissen reszelt parmezán (vagy Grana Padano sajt)
  • 1 + 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 teáskanál frissen facsart citrom
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só

Elkészítés:

A malfattihoz a spenótleveleket alaposan megmostam, vastagabb szárrészeit lecsipkedtem, forrásban lévő vízzel leforráztam, kinyomkodtam, finomra aprítottam.

A ricottát a többi hozzávalóval együtt keverőtálba halmoztam, hozzáadtam az aprított spenótot, fűszereztem, botmixerrel összedolgoztam. A tésztából nedves kézzel 2 cm átmérőjű gombócokat formáztam. Tálra rakosgattam, 15 percre a hűtőszekrénybe küldtem pihenni.

Közben elkészítettem a mártást. Ehhez a spárga fás végeit letörtem, éles hámozóval a fej alatti részt meghámoztam. A spárgafejeket félretettem, a többit nagyjából 1 cm-esre daraboltam.

A salottát finomra aprítottam, 1 teáskanál olívaolajon üvegesre pirítottam, felöntöttem a zöldséglevessel, amit cukorral édesítettem, gazdagon borsoztam, ebbe szórtam a felaprított spárgát. 4-5 perc alatt megfőztem, majd hozzáadtam a tejszínt, a parmezánt, egyet forraltam rajta, majd a citromlével tettem pikánsabbá. Turmixgép poharába töltve pürésítettem.

A félretett spárgafejeket 1 teáskanál olívaolajon sóval, borssal fűszerezve 3-4 perc alatt megpirítottam.

A malfattikhoz egy jókora lábosban vizet forraltam, amit 1 teáskanál sóval ízesítettem. A kis gombócokat a forrásban lévő vízbe adagoltam – egyszerre csak annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Miután feljöttek a víz felszínére, még 3-4 percig főztem (3 perc elteltével érdemes egy gombócot félbevágni, hogy ellenőrizni lehessen, megszilárdult-e a közepe), majd leszűrtem, azon melegében a mártással és a pirított spárgafejekkel kínáltam.

Spenót- vagy paradicsommártással is kitűnő!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában!

Ajánlott receptek



habliliom receptjeiből:
Rózsaszín marcipános minyon
Zöldséges-zöldfűszeres paradicsomleves
Pozsonyi kifli mandulával és vörös áfonyával töltve
Zöldfűszeres gombakrémleves
Vörös zöldségcurry
Sajtos csicsókalepény szárított paradicsommal
Petrezselymes burgonya-gratin
Gombafasírt laskával és vargányával
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Gyors mákos süti Gyors mákos süti
Avokádósaláta sonkával és tojással Avokádósaláta sonkával és tojással
Csokis-diós torta Csokis-diós torta
Masnitészta tonhallal és kukoricával Masnitészta tonhallal és kukoricával
Tepsiscsirke maglódi módra Tepsiscsirke maglódi módra
Tortilla babos-húsos töltelékkel Tortilla babos-húsos töltelékkel
Színpompás tésztasaláta Színpompás tésztasaláta
Grillezett mozzarella Grillezett mozzarella
Sertéshús tejszínes gombával Sertéshús tejszínes gombával
Pofonegyszerű lekváros tekercs Pofonegyszerű lekváros tekercs
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124988_gyomor_fajdalom_110.jpg 4 tévhit az emésztésről, melyeknek nem szabad bedőlni

Valószínűleg mindannyiunknak tanácsolták már az életben, hogy gyomorégésre igyunk tejet, vagy egy nehéz étel után gurítsunk le…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124996_paleo_protein_110.jpg Pofonegyszerű paleo proteinszelet sütés nélkül - videó

Jó hírünk van a paleolit étrend és a kemény edzés híveinek, ugyanis paleo proteinszeletet gyorsan és egyszerűen el lehet…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124994_dukai_fagyi_110.jpg Így fal laktózérzékenyen is óriási fagyikelyheket Dukai Regina

Nem tud ellenállni a kísértéseknek Dukai Regina, aki napfényes időben szívesen lepi meg magát hűsítő finomságokkal. A nyár egyik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124993_kaloriacsokkentes_110.jpg Fogyókúrázz teli hassal! Kalóriacsökkentő menüsor

Elmondjuk, hogyan csökkentsd a kalóriákat minden étkezésnél, anélkül, hogy éhes maradnál.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124980_osszes_110.jpg A nagy májkrémteszt! Kipróbáltuk, melyiket érdemes megvenni

Most, hogy ezerrel dübörög a nyár, nagyobb eséllyel szabadulunk ki a természetbe, akár napokra is, ekkor pedig nem árt, ha…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124986_kes_sajt_110.jpg 5 kés, amire mindenképpen szükséged van a konyhában

A vágóeszköznek megfelelő méretűnek, jól foghatónak és élesnek kell lennie. Segítünk, hogy a különféle alapanyagokhoz milyen kést…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124964_baileys_110.jpg Házi Baileys, Martini és csokilikőr - pofonegyszerű receptek!

Miért vegyünk a boltban drága likőröket, amikor otthon fele annyiból elő tudjuk állítani házilag? Ráadásul az így elkészített…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124960_gyomber_fuszer_110.jpg Top 3 fűszer a garantált fogyáshoz

Ízletesek, ráadásul a fogyásban is segíthetnek! Íme a három leghatékonyabb fűszer, ha megszabadulnál a pluszkilóktól.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept