Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Malfatti - pillekönnyen

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Malfatti - pillekönnyen

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 14
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • kb. 25-26 gombóchoz:
  • 25 dkg krémes ricotta
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán sajt (bármilyen kemény sajt tökéletes hozzá)
  • 3 csapott evőkanál rétesliszt
  • 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 csapott evőkanál darált dió
  • 25 dkg friss spenótlevél
  • 1 db közepes méretű tojás
  • 1/2 teáskanál tengeri só + 1 teáskanál a főzővízhez
  • frissen őrölt bors - ízlés szerint
  • A könnyű zöldspárga-mártáshoz:
  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 db közepes salotta (mogyoróhagyma)
  • 2 dl zöldségleves
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg frissen reszelt parmezán (vagy Grana Padano sajt)
  • 1 + 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 teáskanál frissen facsart citrom
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só

Elkészítés:

A malfattihoz a spenótleveleket alaposan megmostam, vastagabb szárrészeit lecsipkedtem, forrásban lévő vízzel leforráztam, kinyomkodtam, finomra aprítottam.

A ricottát a többi hozzávalóval együtt keverőtálba halmoztam, hozzáadtam az aprított spenótot, fűszereztem, botmixerrel összedolgoztam. A tésztából nedves kézzel 2 cm átmérőjű gombócokat formáztam. Tálra rakosgattam, 15 percre a hűtőszekrénybe küldtem pihenni.

Közben elkészítettem a mártást. Ehhez a spárga fás végeit letörtem, éles hámozóval a fej alatti részt meghámoztam. A spárgafejeket félretettem, a többit nagyjából 1 cm-esre daraboltam.

A salottát finomra aprítottam, 1 teáskanál olívaolajon üvegesre pirítottam, felöntöttem a zöldséglevessel, amit cukorral édesítettem, gazdagon borsoztam, ebbe szórtam a felaprított spárgát. 4-5 perc alatt megfőztem, majd hozzáadtam a tejszínt, a parmezánt, egyet forraltam rajta, majd a citromlével tettem pikánsabbá. Turmixgép poharába töltve pürésítettem.

A félretett spárgafejeket 1 teáskanál olívaolajon sóval, borssal fűszerezve 3-4 perc alatt megpirítottam.

A malfattikhoz egy jókora lábosban vizet forraltam, amit 1 teáskanál sóval ízesítettem. A kis gombócokat a forrásban lévő vízbe adagoltam – egyszerre csak annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Miután feljöttek a víz felszínére, még 3-4 percig főztem (3 perc elteltével érdemes egy gombócot félbevágni, hogy ellenőrizni lehessen, megszilárdult-e a közepe), majd leszűrtem, azon melegében a mártással és a pirított spárgafejekkel kínáltam.

Spenót- vagy paradicsommártással is kitűnő!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában!

Ajánlott receptek



habliliom receptjeiből:
Rózsaszín marcipános minyon
Zöldséges-zöldfűszeres paradicsomleves
Pozsonyi kifli mandulával és vörös áfonyával töltve
Zöldfűszeres gombakrémleves
Vörös zöldségcurry
Sajtos csicsókalepény szárított paradicsommal
Petrezselymes burgonya-gratin
Gombafasírt laskával és vargányával
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Krémes édességek
A lágy, selymes, édes desszertek ellenállhatatlanok, legyen az akár tiramisu, trifle vagy pohárkrém. És nem is olyan bonyolultak...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Magyaros pizza csípősen Magyaros pizza csípősen
Egyben sült sertéscomb kumpliágyon római tálban Egyben sült sertéscomb kumpliágyon római tálban
Sajtos perec aprósütemény Sajtos perec aprósütemény
Sós kocka aprósütemény Sós kocka aprósütemény
Gyors duplacsokis muffin Gyors duplacsokis muffin
Mandulás-kekszes őzgerinc Mandulás-kekszes őzgerinc
Pappa al pomodorro (toszkán paradicsomleves) Pappa al pomodorro (toszkán paradicsomleves)
Kolbászos pulykaragu Kolbászos pulykaragu
Húsvéti nyuszis torta Húsvéti nyuszis torta
Gyümölcsös felfrissülés Gyümölcsös felfrissülés
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124285_szive_vagya_110.jpg Így előzzük meg a szívpanaszokat

Minimális mozgás, sok édesség, zsíros ételek: ez az életstílus előbb vagy utóbb biztosan beteggé tesz. Változtassunk időben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124276_tisztitokura_110.jpg Tisztítókúrák egyszerűen

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124274_azsiai110.jpg Top 4 ázsiai alapanyag

Ismerj meg néhány jellegzetes, itthon is beszerezhető keleti alapanyagot!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124247_szuperelelmiszer-zoldseg-110.jpg A legegészségesebb zöldségek

Szuper jelzővel olyan komplex összetevőket tartalmazó, egészségre gyakorolt hatásukat tekintve kiemelkedően hasznos zöldféléket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124259_olaj110.jpg Egészségünk őrzői: az olajok

Ha eddig azt hittük, csak a főzés során választhatunk jót és még jobbat az olajok széles választékából, van egy remek hírünk. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124263_vas110.jpg Vashiány: miért fontos a vas?

Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, bőrünk fakó, és ráz a hideg, ne gondoljunk azonnal megfázásra vagy influenzára! Lehet,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124255_bor110.jpg Inni vagy nem inni?

A bor egészségjavító hatásáról már rengeteget hallottunk. Mostanra a szakértők a sör pozitív tulajdonságait is elismerik.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept