Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyj 3 nap alatt - villámdiéta mintaétrenddel

default user icon
MME
Ha egy kicsit szorít a nadrág derékban, esetleg csak szeretnél egyszerűen és gyorsan megszabadulni némi súlyfeleslegtől, próbáld ki az alábbi, rövid programot!

 

A módszer lényege, hogy az első napon az egészséges fehérjék, míg a másodikon a zöldségek játsszák a főszerepet az étrendben. Végül a harmadik a tisztítónap, amikor leginkább folyadékot viszel be a szervezetedbe. Fontos: legfeljebb 2 x 3 napon át kövesd a programot, jelentősebb súlyfelesleg esetén pedig forduljon dietetikushoz, aki segít összeállítani önnek egy személyre szabott, hosszú távon betartható étrendet!

1. nap

Fehérjenap

A fehérjebevitelt növelni, míg a szénhidrátfogyasztást egy kicsit csökkenteni kell. Elsősorban sovány húsféléket és tejtermékeket fogyaszthatsz: reggelire például jöhet 1 tálka zsírszegény túró friss idénygyümölcsökkel, ebédre érdemes kipróbálnod a paradicsomos húsgombócot, míg vacsorára a könnyű gulyást.

Ebéd: Gyors paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók (4 adaghoz): 450 g sovány darált marhahús, só, bors, 1 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 200 g paradicsom, 1 tasak bolognai spagettialap, 1 tk szezámmag

Elkészítése: A darált húst sózd, borsozd meg, gyúrd össze, majd vizes kézzel formázz belőle 12 db golyót. Az olívaolajat hevítsd fel, pirítsd meg rajta a húsgolyókat, majd emeld ki azokat. A hagymát és a paradicsomot darabold fel, az előbbit szórd a serpenyőbe, és a fennmaradt zsiradékon kicsit pirítsd át. Öntsd fel 250 ml vízzel, add hozzá a bolognaialapot, főzd fel az egészet, add hozzá a paradicsomot és a húsgolyókat, majd párold még 5-10 percig. Ízlés szerint sózd, borsozd meg újra, és tálald szezámmaggal megszórva.

Kalóriatartalom: 300 kcal/adag

Vacsora: Gulyás

Hozzávalók (2 adaghoz): ½-1/2 db piros és sárga paprika, 2 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, 200 g sovány marha gulyáshús, 1 késhegynyi őrölt kömény, 1 ek vörösborecet, 2 tk édes-nemes paprika, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése: A paprikákat a magházuk eltávolítása után kockázd fel. A megtisztított hagymát vékonyan karikázd fel, és dinszteld meg a felhevített olajon. Add hozzá a húst, és kevergetve pirítsd fehéredésig. Keverd hozzá a felkockázott paprikát, a köményt, kevergetve kis ideig pirítsd együtt, majd add hozzá az fűszerpaprikát, az ecetet és 200 ml vizet. Ízlés szerint sózd, borsozd meg, majd lefedve, kis lángon 25-30 perc alatt párold puhára a húst. Tálald apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva. Kalóriatartalom: 400 kcal/adag

2. nap

Zöldségnap

Ezen a napon is jól fogsz lakni, de ezúttal a zöldségeké a főszerep! Rengeteg tápanyagot, rostot tartalmaznak, ezáltal biztosítják a hosszan tartó teltségérzetet, viszont a kalóriatartalmuk alacsony. Kezdd a második napot egy finom reggelivel: 1 pohár smoothie-val (cukor nélkül!) vagy 1 tál gyümölcssalátával. Ebédre jöhet az ízletes zöldséges bulgur, vacsorára pedig a könnyű zöldségfelfújt.

Ebéd: Zöldséges bulgur

Hozzávalók (4 adaghoz): 1 fej vöröshagyma,1 ek olívaolaj, 1 db kápia paprika, 1 db sárgarépa, 250 g bulgur, 500 ml zöldségleves-alaplé, 300 g zsenge zöldborsó, só, bors, 1 marék bébispenót, 50 g reszelt parmezán

Elkészítése: A megtisztított hagymát dinszteld meg a felhevített olajon, majd add hozzá a kicsumázott, felkockázott paprikát és a meghámozott, felkarikázott répát. Egy rövid ideig pirítsd együtt, aztán keverd hozzá a bulgurt, és öntsd fel a zöldségleves-alaplével. Lefedve párold kb. 15 percig, ekkor add hozzá a zöldborsót, és párold további 5 percig. Ízlés szerint sózd, borsozd meg, majd forgasd hozzá a leöblített bébispenótot, valamint a sajtot.

Kalóriatartalom: 410 kcal/adag

Vacsora: Sajtos sült zöldségek

Hozzávalók (4 adaghoz): 1 fej vöröshagyma, 2 db cukkini, 2 ek olívaolaj, 2 ek paradicsompüré, 500 ml zöldségleves-alaplé, 250 g koktélparadicsom, só, bors, szárított kakukkfű, 100 g reszelt light mozzarella, bazsalikomlevelek

Elkészítése: A megtisztított hagymát és cukkinit kockázd fel, majd pirítsd meg a felhevített olívaolajon. Add hozzá a paradicsompürét, öntsd fel az alaplével, és pár percig hagyd főni. Közben a paradicsomokat vágd félbe, majd ezt is add a zöldségekhez. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel. Pár perc párolódás után öntsd az egészet felfújtformába vagy kis méretű tepsibe, szórd meg a sajttal, és süsd a 180 fokra előmelegített sütőben addig, míg az szépen rá nem pirul. Végül szórd meg apróra vágott bazsalikommal.

Kalóriatartalom: 210 kcal/adag

3. nap

Teanap

Ezen a napon csak zöld teát és vizet fogyaszthatsz, hogy kitisztítsd a szervezeted. Ne legyél túl szigorú önmagadhoz: ha a nap egyik felében betartod az előírást, már az is elég a pozitív hatáshoz. Tehát ha nem bírod ki végig a napot, este nyugodtan egyél meg 2 szelet teljes kiőrlésű ropogós kenyeret (pl. Wasa) 1 szelet párolt vagy grillezett csirkemellel.

Fanny-tanács: Készíts 1,5 l zöld teát, ízesítsd mentalevelekkel, és ezt kortyolgasd el napközben, egyenletesen elosztva.

MÉG TÖBB DIÉTATIPP ÉS FOGYÓKÚRÁS RECEPT A FANNY MAGAZIN  EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

KÖNNYŰ, NYÁRI GRILLDIÉTA: ÍGY FOGYJ GRILLHÚSOKKAL ÉS SALÁTÁKKAL >>> 

VILLÁMDIÉTÁS MINTAÉTREND: ÍGY FOGYJ 3 NAP ALATT 1,5 KILÓT! >>>

10 ALAPSZABÁLY, HOGY ÉHEZÉS NÉLKÜL, EGYSZERŰEN FOGYJ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss