A tésztához egy tálkában kikeverünk 175 ml langyos vízben a barna cukrot és az élesztőt. Meleg helyre tesszük, amíg az élesztő felfut.
Robotgép nagy táljában, a dagasztókarral elvegyítjük a liszt felét és a sót. Egy kis lábasba tesszük a vajat, a mézet és a tejet. Kis lángon melegítjük, amíg a vaj megolvad, keverjük, amíg gőzölögni kezd, de ne forrjon fel! A sós liszthez öntjük és összedolgozzuk. Beleverjük a megmosott citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Hozzákeverjük a felfutott élesztőt is, majd közepesen lassan keverve, kis adagokban beledolgozzunk a maradék lisztből annyit, hogy ne ragadjon. Rugalmas tésztát kell kapnunk.
Lisztezett felületen átgyúrjuk még egyszer a tésztát, majd egy kiolajozott tálba tesszük, és folpakkal letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, kb. 1 óra alatt.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A megkelt tésztát lisztezett kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A lesett darabokat összegyúrjuk újra, és kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a villával felvert tojással.
Összekeverjük a darált mákot a 75 ml tejjel és 3 ek cukorral. Hagyjuk állni egy keveset, majd 1-1 teáskanálnyit teszünk a pogácsák felének a tetejére.
A túrót villával áttörjük, és összekeverjük a maradék 3 ek cukorral és a citrom reszelt héjával. Tegyünk 1-1 teáskanálnyit a pogácsák másik felének tetejére. Megsütjük a pogácsákat kb. 15 perc alatt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.