Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges daragaluska-leves

65 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A zöldségeket daraboljuk apróbb kockákra, a hagymákat pedig egészen finomra aprítjuk.
  2. Felhevített zsiradékra dobjuk a zöldségeket a hagymákkal és a borsóval, magas hőfokon gyakori keveréssel pároljuk 5-6 percig. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, fűszerezzük, lassú forralással főzzük, kb. 20 percig.
  3. Közben a daragaluskához villával jó habosra verjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, és annyi darát keverünk hozzá, hogy kb. kikevert tejföl sűrűségű legyen.
  4. Néhány perc pihentetés után kanállal galuskákat szaggatunk a lassan fővő levesbe, és együtt főzzük még további kb. 10 percig, amíg a galuskák és a zöldségek is együtt megpuhulnak, végül beleszórjuk a petrezselymet.
  5. Rövid pihentetés után tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss