Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lemondott három Michelin-csillagáról a sztárséf! Nem bírta a nyomást

default user icon
MTI
Sébastien Bras a délnyugat-franciaországi étterem, a Le Suquet konyhafőnöke önként mondott le a Michelin-csillagról, mert úgy érezte, az elismeréssel túl nagy nyomás nehezedik rá.

Sébastien Bras sztárséf, a három Michelin-csillagos délnyugat-franciaországi Le Suquet konyhafőnöke úgy döntött, lemond a legmagasabb minősítésről, mivel túlságosan nagy nyomást jelent számára naponta megfelelni a tökéletesség szimbólumát jelképező elismerésnek.

Az étterem még 1999-ben kapta meg a legjobb minősítést, így egyike volt Franciaország 27, három Michelin-csillagos éttermének, a Michelin-kalauz szerkesztői azonban – tiszteletben tartva a döntést – a 2018-as kiadványban már nem szerepeltetik a vendéglátóhelyet – írja az MTI.

„Miközben elégedettséggel tölt el, hogy megnyered a hőn óhajtott elismerést, hatalmas nyomás alatt vagy, hogy mindig megfelelj az előírásoknak. Évente háromszor keresnek fel az ételkritikusok, de soha nem tudod, mikor. Bármelyik felszolgált ételt megkóstolhatják. Ez azt jelenti, hogy a konyhádat napontaelhagyó 500 étel közül egyet elbírálhatnak” – mondta Bras, aki inkább a vendégeit szeretné elkápráztatni, és azt sem bánja, ha a döntése miatt a jövőben kevésbé lesz ismert.

A 46 éves sztárséf hangsúlyozta, hogy továbbra is el fogja kápráztatni vacsoravendégeit, de anélkül, "hogy azon agyaljon, vajon megfelelnek-e ételei a Michelin-inspektoroknak".

Így dolgozik a séf:

TITOKBAN TESZTELTE ÉTTERMEINKET A MICHELIN-CSILLAGOS SÉF - EZ A VÉLEMÉNYE A MAGYAROKRÓL >>> 
ELVETTEK EGY MICHELIN-CSILLAGOT MAGYARORSZÁGTÓL >>> 
MEGVAN BUDAPEST 5. MICHELIN-CSILLAGA! A COSTES DOWNTOWN IS A LEGJOBBAK KÖZÖTT >>> 
ÚJABB EMBER HALT BELE, HOGY MEGETTE A VILÁG EGYIK LEGVESZÉLYESEBB HALÁT >>> 
ÍME A VILÁG 10 LEGDRÁGÁBB ÉTELE >>> 

Ezek is érdekelhetnek