Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros-tejfölös tökfőzelék

default user icon
11 5/5
Kapros-tejfölös tökfőzelék

Hozzávalók

  • 50 dkg tök (gyalult)
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor kapor
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 ek ecet
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek cukor

Elkészítés

    1. Felaprítjuk a hagymát és a kaprot úgy, hogy nagyobb darabok ne maradjanak benne. 
    2. Olajon megpirítjuk a hagymát, teszünk bele egy kevés sót, majd erre a pirított hagymára rátesszük a tököt. 15 percig pároljuk, ha kell, 1 dl vizet teszünk alá. 
    3. Liszttel, tejjel és tejföllel habarást készítünk, és hozzáadjuk a tökhöz. Beletesszük a kaprot, és 5 percig együtt forraljuk. Ízesítjük a cukorral és az ecettel, majd még 2 percig forraljuk, azután levesszük a tűzről. 

    Kapros tökfőzelék >>>

    Tökfőzelék fasírttal >>>

    A Legjobb főzelékek >>>


Megjegyzés

Mivel én úgy szeretem a tökfőzeléket, ha édes és világos színű, nem tettem hozzá sem pirospaprikát, sem paradicsomot és zöldpaprikát, ahogy az más receptekben olvasható.

Aki még ennél a verziónál is világosabb színt szeretne, annak érdemes tejszínt hozzáadni, az ízén is sokat javíthat.

Az egyik kedvencem.

SilVie86
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

antonio7
Azután tedd bele az ecetet,mikor már felforrt a tej is és a tejföl. /vége felé/Ugyanolyan finom lesz és nem túrósodik meg.Kipróbáltam nem egyszer.
PiTT11HuN
Tökfözeléket nem tudom úgy elkészíteni hogy ne legyen túrós. Valaki segítsen ebbe, köszönöm.
Rozika08
Nagyon finom lett, köszönöm! Kedves Nanasnani, jó magam is a könnyű feltéteket szeretem, én sajtos karfiol vagy zöldség tallért szoktam hozzá sütni. Az Aldiban lehet kapni, Isteni finom, kívül ropogós, belül az olvadt sajt....hmmm, csak ajánlani tudom mindenkinek!
tojanos
Szerintem a hámozatlan tököt kell alaposan megmosni (esetleg a gyalut is). Így a gyalult tököt nem kell elrontani átmosással. A többi OK! Bocs\'
Zsozso101
Pontosan, ha utána úgyis vizet öntesz bele, akkor felesleges levet eresztetni vele :)
Kabuci
Kár kicsavarni a levét, sok vitamin veszik el, próbáljátok ki anélkül ! Isteni finom lesz, és benne maradnak az ásványi anyagok ! Bocs ez az én verzióm !!!
farkasedit65
Kipróbáltam, tejjel, ami számomra új volt, de tettem hozzá egy kevés pirospaprikát is, hagyományos módon. Nagyon finom így is! köszi
bahhama
Kipróbáltam, tényleg nagyon finom. B
Kicsi761108
Szia SilVie! Kipróbáltam a tökfőzelék receptedet és nagy sikert arattam vele a családomban. Köszönöm Kicsi
SilVie86
Szia, Nagyon örülök, hogy tetszik a recept. :) A nagy igazság az, hogy én is csak pár éve kezdtem el fogyasztani, előtte még csak nem is hallottam róla. Mivel először étteremben ettem, az édes verziót kedveltem meg. Érdekes, mert előtte anyukám itthon minden főzeléket sósan készített, pirospaprikás rántással; mégis teljesen áttértem a tejes édes változatra. Válaszolva a kérdésedre: Ha valami könnyedebb feltétet keresek akkor a tükörtojás jut szembe. Gyorsan készen van és illik hozzá. Én szeretem keverni az édeset a sóssal, ezért feltétnek sokszor pörköltet vagy fasírtot eszek hozzá. A legtöbb magyaros étel alapja a szalonna/kolbász, ebből mindig van itthon. Aki szereti az intenzív ízeket, az süthet ezekből is 1-2 szeletet a főzelékhez. Remélem tudtam segíteni. :) Szilvi

Hasonló Receptek

Magazin