Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Promóció
A gyorsan változó világban a vendéglátós pozíciók ideális választást jelentenek azoknak, akik szeretnének gyorsan bekapcsolódni a munka világába. Konyhai kisegítő, futár vagy pultos – számos munkalehetőség várja azokat, akiknek megvan a kitartásuk és az azonnali elhivatottságuk - amelyek olykor még a papírnál is fontosabbak.
Imádod a pizzát, és el is készítenéd? A sütés-főzés, a vendéglátás a te világod? Akkor a pizzaszakács szakma tökéletes választás lehet számodra. A pizza elkészítése nem csupán egy étel elkészítése, hanem igazi művészet.
Az üzletvezető az, aki az adott vendéglátó egységet egy az egyben irányítja, szervezi a munkafolyamatokat, és mindenre is odafigyel. Igazán pörgős, sokrétű pozíció, amihez rátermettség és vezetői-szervezői készség szükséges.
Pincérnek lenni jó, pincérnek lenni nehéz. Valószínűleg mindkét állításnak van valóságalapja. Az viszont biztos, hogy a pincér szakma nem olyan, hogy mindenkihez passzol.
A vendéglátás dinamikus iparágában számos lehetőség várja azokat, akik szenvedéllyel és kellő szaktudással rendelkeznek ezen a területen. A munkavállalók számára rengeteg lehetőség nyílik itthon és külföldön egyaránt. Nézzük, hol találhatunk kiváló vendéglátós munkalehetőségeket, és mire érdemes odafigyelni a választás során.
A vendéglátás nem való mindenkinek. De akinek igen, annak nagyon. Valahogy így lehetne leírni általánosságban a dolgot.
Vendéglátás. Valószínűleg mindenki fekete-fehéren gondol rá, mint karrierlehetőség.
Amikor a turizmus virágzik, a szállodai iparág is egyre növekvő lendülettel kínál kivételes lehetőségeket azoknak, akik szeretnének részt venni a vendéglátás varázsában. Visszatérő vendégnek lenni kivételes élmény, de szállodai dolgozónak még jobb, hiszen lehetőséget kínál hazánk legszebb helyeinek és legjobb vendéglátó egységeinek felfedezésére napról napra.
A vendéglátás művészet, olyan színes szakma, ahol a szakemberek szinte minden egyes nap mesterműveiken dolgoznak. Ahhoz, hogy valaki valóban profi legyen ezen a területen, több kell, mint pusztán jó főzőtudás vagy kifinomult italkészítési technika. Hiszen vendéglátós és vendéglátós között is óriási különbség lehet.
A vendéglátóipar a szívünkben és az asztalunkon él: egy dinamikus világ, ahol az étel nem csupán táplálék, hanem élmény is. Magyarországon, ahol a gasztronómia és a vendéglátás mélyen gyökerezik a kultúrában, a munkalehetőségek szinte korlátlanok a tehetséges és elkötelezett vendéglátós szakemberek számára.
MME
Egy felszolgálónak nem a talpalással, hanem a háklis vendégekkel gyűlik meg leginkább a baja. Hogy elkerülhesd a kellemetlen helyzeteket, összegyűjtöttünk azt az 5 vendégtípust, melyeket a pincérek ki nem állhatnak.
A tavaly februári Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála fényét már beárnyékolták az olaszországi történések és lezárások. Akkor még alig hittük volna, hogy alig néhány héttel később Magyarországon is elkezdődnek a szigorítások. Az azóta eltelt bő egy év bizonytalansággal, megpróbáltatásokkal terhelt időszak volt a gasztronómia szereplői számára. Több étterem a járvány kitörése óta zárva maradt, novemberben pedig egy időre minden étteremnek le kellett állnia. Most végre úgy tűnik, lassan helyreállnak a mindennapok.
A kormány változtat a vendéglátóiparban és a turizmusban érdekelt vállalkozók megsegítése érdekében. Az intézkedés lényege, hogy az utólagos finanszírozás helyett az igénylők előre megkapják majd az állami bértámogatást.
Minden szigorítással kevesebb a vendég és a vásárló. A Bevásárlóutca menedzsment (BUM) érdekképviseletéhez tartozó 11 tematikus utcában készítettek felmérést a jelenlegi helyzetről, amelyből kiderült, a 23 órai zárás közel sem okozott olyan súlyos károkat, mint a szeptember 1-je óta fennálló határzár és amilyenekre a maszkviselés miatt számítanak. A legtöbben rövidített nyitvatartással, házhoz szállítással vagy bezárással vészelik át a következő heteket, hónapokat.
240 fogadás, 158 ebéd, kilenc kerti parti, 75 vacsora, 160 ezer vendég. A brit királyi család egy év alatt hatalmas vendégsereget látott vendégül, de vajon mennyibe került mindez?